Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

MI: SPC zloupotrebljavala djecu, poslata dokumentacija na najviše adrese u EU, SAD i NATO

Prema njihovim riječima, poseban interes je iskazan za pitanje zloupotrebe djece u političke i religijske svrhe

NVO Montenegro International MI tvrdi da je Srpska pravoslavna crkva SPC zloupotrebljavala djecu i omladinu, zbog čega je na najviše adrese u EU, SAD i NATO poslala dokumentaciju o tome.

Riječ je, kako navode, o dokumentu “Analiza malignosti koncepta Srpski svet”.

“Prosljeđivanjem dokumenta na najrelevantnije adrese u EU, NATO i SAD, uspjeli smo da skrenemo pažnju i izazovemo interesovanje pojedinih visoko pozicioniranih ličnosti iz SAD i NATO. Na našu adresu uputili su pitanja koja se odnose na neke od glavnih akcenata iz pomenute Analize, pa smo zamoljeni i za dodatna pojašnjenja, podatke, izvore kojima raspolažemo vezano za djelovanje Srpske pravoslavne Crkve u Crnoj Gori”, rekli su u MI.

Prema njihovim riječima, poseban interes je iskazan za pitanje zloupotrebe djece u političke i religijske svrhe.

“Zato je danas kao odgovor, na sve zainteresovane adrese, proslijeđena dokumenatcija sa detaljnim pregledom aktivnosti SPC, sa posebnim osvrtom na period nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti do parlamentarnih izbora 31. avgusta prošle godine. Dostavili smo i foto i video materijale, kao i izvještavanja medija sa protestnih litija, koji sadrže sve raspoložive informacije o zloupotrebi djece i mladih tokom litija, o seks skandalima i pedofiliji u SPC, zloupotrebi djece u školama od strane aktivista srpske crkve”, rekli su u MI.

Navode i da su stavili na uvid dokaze o nepoštovanju propisanih mjera tokom COVID pandemije, kada su djeca, kako tvrde, izlagana opasnosti po zdravlje i život, naročito tokom sahrane Mitropolita Amfilohija.

“Uvjereni smo da će oni kojima je dokumentovana priča o nepočinstvima SPC upućena, uvidom u nepobitne dokaze, preduzeti odgovorajuće aktivnosti, sa ciljem rasvjetljavanja i raskrinkavanja religijskih zloupotreba vršenih od strane SPC i njenih političkih saveznika, te da ćemo zajedno stati na kraj njihovoj višedecenijskoj anti-civilizacijskoj i anti-hrišćanskoj propagandi”, zaključili su u MI.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve