Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Merkel: Crna Gora predvodnik u evropskim integracijama

Kancelarka Merkel je tom prilikom naročito istakla da je Crna Gora najnaprednija država - kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, apostrofirajući važnost ideje zajedničkog regionalnog ekonomskog tržišta, koja po njenim riječima, može koristiti svim državama Zapadnog Balkana

Premijer Zdravko Krivokapić učestvovao je na radnom ručku sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i liderima zemalja Zapadnog Balkana, čija je glavna tema bila regionalna saradnja i mehanizmi za njeno unapređenje, saopšteno je iz Krivokapićevog kabineta.

Kancelarka Merkel je tom prilikom naročito istakla da je Crna Gora najnaprednija država – kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, apostrofirajući važnost ideje zajedničkog regionalnog ekonomskog tržišta, koja po njenim riječima, može koristiti svim državama Zapadnog Balkana.

Premijer Krivokapić je zahvalio kancelarki Merkel na priznanju koje je udijelila Crnoj Gori, te na prepoznavanju reformskog i evropskog kursa nove vlade.

Na radnom ručku je dodatno naglašena potreba da se u narednim godinama nastavi rad u okviru Berlinskog procesa, kao jedne od najznačajnijih diplomatskih inicijativa od 2014. godine, čiji je cilj proširenje Evropske unije.

U tom smislu izražena je težnja da sve zapadnobalkanske države posvećeno rade na procesima unutrašnjih reformi, kako bi proces EU integracija tekao brže i intenzivnije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
15.09.2021-05:22 05:22

Crna Gora predvodnik u Euro integracijama,navodno rece Merkelova to je saopstenje vladinog biroa(mora de javila Prascevic-Kandic,pardon Milacic),e sto ce na to reci Ane i Vucko koji tvrde da je Srbija predvodnik u Euro integracijama,ko ce koga “izlazirati”vidjet cemo ubrzo.

borko
15.09.2021-08:58 08:58

Izgleda ga tamo dobro znaju, pa ga drže na čašicu, podalje od botilje…