Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Mekalister: Rekonstrukciju Vlade sprovesti u skladu sa demokratskim standardima

''Zemlja mora staviti budućnost Crne Gore iznad svojih interesa i prestati sa podjelama''

Rekonstrukcija Vlade Crne Gore treba sprovesti u skladu sa demokratskim standardima, ocijenjeno je na današnjoj sjednici Odbora za spoljne poslove EU.

Predsjednik Odbora Dejvid Mekalister kazao je da se na današnjoj sjednici raspravlja o situaciji u Crnoj Gori, a povod je, kako je rekao, zabrinutost zbog situacije u našoj zemlji.

“Pamtimo uznemirujuće događaje sa Cetinja 4. i 5. septembra. Tada smo izdali zajedničku izjavu u kojoj se osuđuje nasilje. Iako su se smanjile napetosti očekujemo da vlasti istraže nasilje nad protestantima ali i nad policajcima. Zemlja mora staviti budućnost Crne Gore iznad svojih interesa i prestati sa podjelama. Mnogi su primjetili i planove rekonstrukcije Vlade. Nadamo se da će one biti sprovedene u skladu sa demokratskim standardima i putem inkluzivnog dijaloga i da će sve strane preuzeti odgovornost kako bi se Crna Gora nastavila kretati se naprijed”, kazao je Mekalister.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
26.10.2021-12:38 12:38

Pa gospodine Mekalister to sto izjavljujete posaljite na pravu adresu SPC koja kuva ovu corbu svetosavaca. i koja nas je uvela u pir zla u kojem se nalazimo. Hvala na paznji.