Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

MEGAEKSKLUZIVNO – PIJANI KRIVOKAPIĆ ZAJEBAO VUČIĆA I PORFIRIJA Kako je boca rakije spasila Crnu Goru od premijerove veleizdaje!?

Ostaje neizvjesno da li se Krivokapić uopšte sjeća sinoćnjih dešavanja, ali smo po reakcijama iz Srbije sigurni da nije potpisao temeljni ugovor iako je postojala bojazan da nesvjesno stavi potpis ne znajući što potpisuje. Po svemu sudeći, rakija je dala hrabrost premijeru da prelomi i kaže NE Vučiću i najavi da će potpisivanje temeljnog ugovora sa SPC biti na Cetinju 30. oktobra. Uredništvo portala Aktuelno stoga nudi Krivokapiću pet litara domaće kolašinske jabukovače, da mu se nađe krajem oktobra jer je očigledno da uz pomoć ove tekućine dobija hrabrost i donosi ispravne odluke.

Za rad premijera Zdravka Krivokapića i njegovu vladu može se reći mnogo toga, istina gotovo ništa dobro, ali čovjeku koji je u narodu postao poznat kao Zdravinjo Boca mora se priznati da ima autentičan, krajnje neobičan način političkog djelovanja koji nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

Kombinacija neodlučnosti, nedostatka stava, podrške naroda i političkih partija koje čine vlast, neznanje i nekompetancija uz jak upliv religijskog elementa zalivenog velikim količinama domaće brlje, garant su da gdje god se Krivokapić pojavi spektakl neće izostati.

Ovu tvrdnju najbolje opravdava jučerašnji političko-diplomatski spektakl koji je na noge digao crnogorsku i regionalnu javnost i iz takta izbacio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i čelnika SPC Porfirija Perića koji su juče doživjeli jedan od najvećih šokova u političkim karijerama.

Portal Aktuelno donosi detalje jučerašnje avanture premijera Krivokapića koja se nije završila izdajom Crne Gore samo zahvaljujući naknadnoj hrabrosti uzrokovanoj konzumacijom domaće rakije.

Jedva ušao u avion

Premijer Zdravko Krivokapić pod prisilom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića odletio je sinoć u Beograd gdje je namjeravao da tajno, krijući od građana Crne Gore, na kvarno potpiše temeljni ugovor sa okupatorskom Srpskom pravoslavnom crkvom. Sa njim u delegaciji su bili ministri Milojko Spajić i Jakov Milatović.

Jer kad Zdravko popije rakiju, događa se nevjerovatna promjena…

Kako saznaje portal Aktuelno iz izvora bliskih Krivokapićevom kabinetu, v.d. šefa Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske crkve Joanikije Mićović juče je čitav dan zvao Krivokapića po nalogu predsjednika Srbije Vučića da dođe u Beograd i potpiše temeljni ugovor sa SPC, kako je i obećao. Joanikije, kako je danas i zvanično  priznao, nije htio da se Krivokapić miješa u izbor mitropolita, a nakon premijerovog sinoćnjeg spektakla znatno su smanjene šanse da Mićović bude izabran za mitropolita u Crnoj Gori.

Potpisivanje ugovora bio je jedan od uslova koje je nezvanični patrijarh SPC Vučić postavio Joanikiju i njegovom prijatelju Krivokapiću da bi Mićović mogao da bude izabran za novog mitropolita. Premijer je znao da ako potpiše temeljni ugovor, na kvarno i krijući od crnogorskog naroda, neće moći da se vrati u Crnu Goru, pa je odlučio da odugovlači. Neodlučnost je pojačavo i strah od kletve njegovog političko-duhovnog oca Amfilohija Radovića, čiji je amanet pogažen izmjenama ugovora koje su izvršene u Beogradu.

Rakija odigrala ključnu ulogu: Spasila Zdravinja od linča, a Crnu Goru od premijerove veleizdaje koja bi državi nanijela neviđenu sramotu

”Krivokapić je nakon Premijerskog sata otišao na aerodrom u Podgorici gdje je trebalo da poleti za Beograd i potpiše temeljni ugovor sa SPC. Međutim, uhvatio ga je ogroman strah pa je izmislio da mu je supruga doživjela moždani udar i sa aerodroma se vratio kući. Ispostavilo se da je priču oko bolesti supruge  izmislio, pa mu je iz Beograda naloženo da se pod hitno vrati na aerodrom i poleti za srpsku prijestonicu da potpiše ugovor”, rekli su naši dobro upućeni izvori.

Rakija mu dala snagu da kaže NE Vučiću

Krivokapićeve namjere da potpiše ugovor sa SPC razotkrila je agencija Tanjug bliska Vučiću. Kada su njegove namjere razotkrivene, Krivokapić je odlučio da odustane od potpisivanja, jer se prepao narodnog nezadovoljstva i gnijeva zbog kojeg vjerovatno nikad više ne bi mogao da se vrati u Crnu Goru, ali nije imao hrabrosti da to saopšti u Beogradu.

”Premijera je tada uhvatio veliki strah koji je on suzbijao konzumiranjem domaće rakije, pa nije ni čudo što su kada je sletio u Beograd svi konstatovali da je u vidno pijanom stanju. Međutim, u pijanstvu je smogao snage da kaže NE potpisivanju temeljnog ugovora”, rekli su naši dobro obaviješteni izvori.

Perić i Vučić: ”Kako nas je zajebao, prokleta da je rakija što hrabrost daje”

Krivokapić je kada se dobro ”izdopingovao”, kako se spekuliše, domaćom lozom, došao na sastanak sa Porfirijem i visokim funkcionerima SPC.

”Premijer je narodski rečeno ‘mlatio’, uslovljavao, govorio kako Joanikije treba da bude izabran za sledećeg mitropolita crnogorskog, a ne da ga šalju u Zagreb kako su namjeravali. Čak se pozivao na to da mu koalicioni partneri Aleksa Bečić i Dritan Abazović ne daju da potpiše ugovor i prijete rušenjem vlade. Rekao je da nikad nije obećao da će potpisati temeljni ugovor u četvrtak (juče), već je govorio da bi najbolje bilo to odložiti za oktobar. Takva reakcija premijera kojem je rakija pružila naknadnu hrabrost ostavila je u čudu šefa SPC Porfirija”, rekli su naši izvori.

Kada mu je dosadilo da se više prepire sa Porfirijem i njegovim saradnicima, Krivokapić se, kako saznajemo, opet ”izvadio” na suprugu. Ustao je i izjavio ”da mu je supruga imala moždani udar” i nonšalantno napustio sastanak.

Krivokapić je, kako nam je rečeno, prije nego što je otputovao u Beograd dobio informaciju da će biti smijenjen sa mjesta premijera čim potpiše temeljni ugovor, što ga je takođe ohrabrilo na potez koji je sinoć izveo.

Vučić vršio pritisak, pobjesnio nakon Krivokapićevog postupanja

Osim što se prepao gnijeva crnogorskog naroda, iza odbijanja da potpiše temeljni ugovor sa SPC krije se i Krivokapićev sukob sa predsjednikom Srbije Vučićem.

Kako portal Aktuelno saznaje od neimenovanih izvora bliskih SNS-u Vučić je vršio lični pritisak da Joanikije ne bude na sastanku koji je juče imao sa Porfirijem.

”Vučić je tražio odlaganje izbora mitropolita crnogorsko-primorskog da bi neki njemu povoljni kandidati stekli uslove, a da Porfirije ili Irinej Bulović budu upravitelji MCP, a ne Joanikije”, rekli su naši izvori.  Izvori bliski SPC izjavili su za Aktuelno da su šokirani postupkom Vučića jer su svi vidjeli Joanikija na mjestu Mitropolita.

Zašto Zdravko? Zaštoooo!?

”U čitavu priču uključio se juče pijani Krivokapić koji je uz podršku ministra Milojka Spajića odbio da potpiše ugovor, znajući da padom podrške u SPC i preobraćivanjem iste ka DF-u po nalogu Vučića on i Joanikije mogu da zaborave bilo kakav politički uticaj u Crnoj Gori. Tako da sada imamo bitku dvije struje posrbljavanja Crne Gore. Jedna je Vučićeva kojoj pripada i DF, a druga ona koju zastupaju Joanikije, Krivokapić i domaći izdajnici”, rekli su naši izvori.

“Koga ovaj zajebava”

Srpski politički vrh na čelu sa Vučićem i Perićem ostao je zgranut postupkom premijera Krivokapića, a njihovo nezadovoljstvo prenijeli su, po običaju, srpski tabloidi. Srpski tabloid Informer, udarni medij predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, objavio je tekst povodom iznenadne posjete premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića SPC pod naslovom ”KOGA OVAJ ZA*EBAVA”.

Za njima nijesu zaostajali ni ostali tabloidi, a u jutarnjim propagandnim emisijama na ”TV Happy” i ”Pink”, sagovornici su se takmičili ko će više da ”ocrni’ crnogorskog premijera.

Čak i SPC u zvaničnom saopštenju nije štedjela premijera optužujući ga indirektno za prevaru jer su, kako su konstatovali, ”predstavnici Vlade iz Podgorice potvrdili da će u poslijepodnevnim časovima Krivokapić doći u Beograd da bi sa Patrijarhom srpskim Porfirijem svečano potpisao Temeljni ugovor”.

Srpski tabloidi na aparatima

Krivokapić se sinoć oko ponoći avionom vratio u Podgoricu, a više sagovornika portala Aktuelno potvrdilo nam je da je mogao samostalno da hoda iako je morao da se podupire za svoje saradnike. Nakon što se naspavao, jutros je poslao saopštenje za javnost u kojem se obratio kao da se ništa nije desilo i nonšalantno poručio da je ”dogovoreno potpisivanje Temeljnog ugovora i da je ostalo samo usaglašavanje termina”.

Ostaje neizvjesno da li se Krivokapić uopšte sjeća sinoćnjih dešavanja, ali smo po reakcijama iz Srbije sigurni da nije potpisao temeljni ugovor iako je postojala bojazan da nesvjesno stavi potpis ne znajući što potpisuje. Istina, ovim postupanjem znatno su smanjene šanse da Mićović bude izabran za mitropolita u Crnoj Gori.

Na kraju se da zaključiti da je rakija dala hrabrosti premijeru da prelomi i kaže NE Aleksandru Vučiću i najavi da će potpisivanje temeljnog ugovora sa SPC biti na Cetinju 30. oktobra i to kad se urede sporni članovi. Uredništvo portala Aktuelno stoga nudi Krivokapiću pet litara domaće kolašinske jabukovače, da mu se nađe krajem oktobra jer je očigledno da uz pomoć ove eterične tekućine dobija hrabrost i donosi ispravne odluke, pa možda i ne potpiše ugovor sa okupatorsko-genocidnom organizacijom.

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

11 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
28.05.2021-12:11 12:11

Zivjela rakija od danas vise nikada necu guvotiti u negativnim smislu o rakiji::::::::::)))))))))

Kotor
28.05.2021-14:04 14:04

Postalo mu jasno da ga po potpisivanju ugovora DF i Vucic ruse sa vlasti i to pod hitno. Gube strpljenje i preko svojih tuzioca namjeravaju hapsiti pola CG.

Naroz
28.05.2021-14:33 14:33

Rakija ga je održala, njojzi hvala! Predlažem da se 27.maj proglasi za državni praznik Dan zahvalnosti rakiji, i da se u čast i slavu tog slavnog napitka, vatrene vode, podigne prigodan spomenik ispred zgrade Vlade… Sugerišem da spomenik bude jedna kompozicija sačinjena iz nekoliko elemenata koji se skladno prepliću i nadopunjuju: figura premijera Krivokapića odjenuta u rimsku togu, sa lovorovim vijencem na glavi, oko čije lijeve noge se uvija zmija smuk, a čiju desnu nogu grli Smuk (prijatelj Kapetana Mikija), dok se iza premijera nalazi stilizovano bure zapremine 50l, a u rukama se bjelasa boca standardnih dimenzija… Unaprijed se radujem… Pročitaj više »

Neko tamo
28.05.2021-15:22 15:22

Alkoholjube ostavi rakiju
Takav mu je zivot ode u crkvu izljubi sve zivo i nezivo a onda ode u kafanu na rakiju

Branko
30.05.2021-11:03 11:03
Reply to  Neko tamo

kako vidim da blatiš baš si “niko tamo”

ZAGA
28.05.2021-15:34 15:34

P0 meni G. Krivokapić jr pronašao iizgovor
Datum znajući da do 30 Oktobra
Niko iz njegove Vlade neće biti na vlasti u CG.!

Rada
28.05.2021-18:41 18:41

Izdajnicki ugovor pi

Zecke paprike
28.05.2021-18:42 18:42

Sto vele ljaljo i dritko za ugovor

GOVEDO
28.05.2021-18:48 18:48

Piju li popovi sa njim

Spent
28.05.2021-18:58 18:58

Ovo je zig zag medijsko zavaravanje Crnogoraca I na ovaj nacin ce se adaptirat na izdaju I na izdajnicki ugovor,sva kontradiktorna saopstenja od jutros su iz kuhinje dictatora u srbiju I ide I’m po planu

Pedja
29.05.2021-22:49 22:49

Gosodine aKneževiću,Vaš tekat je roliko plitak,izmaštan i neozniljan,da ozbiljno pretendujete da postanete Cg verzija Zone sumraka….