Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Medoks: Pokažimo društvu da je normalno imati žene na rukovodećim pozicijama

Britanska ambasadorka Karen Medoks zajedno sa članicama Ženskog kluba Skupštine Crne Gore kao i sa predstavnicama ženskih foruma političkih partija razgovarala o ženskom političkom aktivizmu u Crnoj Gori

Britanska ambasadorka Karen Medoks zajedno sa članicama Ženskog kluba Skupštine Crne Gore kao i sa predstavnicama ženskih foruma političkih partija razgovarala o ženskom političkom aktivizmu u Crnoj Gori. Medoks je poručila učesnicama skupa da imaju odgovornost da pokažemo društvu da je normalno imati žene na rukovodećim pozicijama.

Sastanak je bio povod za razgovor na temu trenutnog nivoa aktivizma i učešća u javnom životu i percepcijama žena o mogućnostima uključivanja u javni život. Na sastanku je takođe najavljena intenzivirana podrška Britanske ambasade Podgorica kroz Vestminstersku fondaciju za demokratiju ženskim forumima političkih partija, te bliža saradnja sa Ženskim političkim klubom u Skupštini Crne Gore.

Britanska ambasadorka Karen Medoks je učesnicama skupa rekla da kao žene na pozicijama autoriteta, imaju odgovornost da sebe učinimo vidljivima, da pokažemo društvu da je normalno imati žene na rukovodećim pozicijama, da inspirišu sljedeću generaciju djevojčica i da osiguraju da sljedeća generacija dječaka odrasta sa uravnoteženijim pogledom na rodne uloge.

„Upravo to rade inspirativne članice Ženskog poslaničkog kluba“, dodala je ambasadorka Medoks.

„To je zaista impresivna grupa, jer vidimo kako članice različitih stranaka koje se nalaze na svim pozicijama spektra političkih podjela zajedno razgovaraju o rješavanju zajedničkih pitanja. Ovo je izvanredan primjer kako politički dijalog između stranaka može biti efikasan u Crnoj Gori i bilo bi sjajno vidjeti da se to dešava i šire”, kazala je ona.

Tokom sastanka, Ana Milutinović, programska menadžerka Vestminsterske fondacije za demokratiju je održala kratku prezentaciju o nalazima istraživanja o ženskom političkom aktivizmu u Crnoj Gori, koji je dio šireg programa podrške Vlade Ujedinjenog Kraljevstva ženama u politici i poboljšanju njihove vidljivosti i osnaživanja žena unutar i izvan svojih političkih stranaka.

Sastanku su prisustvovale Edina Dešić (BS), Zdenka PopovićTamara Vujović (Demokrate), Branka BošnjakSimonida Kordić (DF), Vesna Pavićević, Daliborka PejovićAleksandra Vuković (DPS), Draginja Vuksanović-StankovićDragica Anđelić (SDP), Danijela ĐurovićMaja Pešić (SNP), Božena Jelušić (URA).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve