Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Medoks o odavanju tajnih podataka: Povjerenje NATO-a može biti narušeno

Komentarišući to što su na sjednici skupštinskog Odbora za bezbejdnost i odbranu odati tajni podaci  jedne zemlje članice NATO-a ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Karen Medoks je kazala da će pratiti dalja dešavanja i istakla da takve stvari mogu narušiti povjerenje Alijanse

Komentarišući to što su na sjednici skupštinskog Odbora za bezbejdnost i odbranu odati tajni podaci  jedne zemlje članice NATO-a ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Karen Medoks je kazala da će pratiti dalja dešavanja i istakla da takve stvari mogu narušiti povjerenje Alijanse.

“Bezbjednost naših NATO partnera je jedan od prioriteta. Važno je zadržati Crnu Goru na evroatlanskom putu”, poručila je Medoks na današnjem sastanku sa urednicima crnogorskih medija.

O slučaju koja ovih dana zaokuplja pažnju crnogorske javnosti kada je više poslanika, članova Odbora za bezbjednost i odbranu, optužilo vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost ANB Dejana Vukšića da je odao tajne podatke jedne zemlje članice NATO-a članovima tog odbora Medoks je kazala da će Alijansa pažljivo pratiti dalja dešavanja.

“Ovakvi postupci mogu narušiti povjerenja u NATO savezu”, kazala je kratko.

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo predmet zbog navoda o odavanju tajnih podatka na sjednici skupštinskog Odbora za bezbjednost, i predmet se nalazi u fazi izviđaja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve