Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Zemlja je u vanrednim okolnostima, a premijer i Vlada se češljaju

Ugrožena je ekonomska sigurnost zemlje. Veoma sam zabrinut stanjem u državi kao neko ko je podržao novu Vladu, poručio je Medojević

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta, Nebojša Medojević saopštio je da su ekonomski indikatori u Crnoj Gori dramatični, te da je ugrožena ekonomska sigurnost zemlje.

“Vlada nastavlja sa pogubnom neoliberalnom politikom. Veoma sam zabrinut stanjem u državi kao neko ko je podržao novu Vladu”, rekao je Medojević na pres konferenciji.

Govoreći o neoliberalnom modelu, lider PzP-a objašnjava da se ekonomija sasniva  na potrošnji i zaduživanju u inostranstvu, na uvozu i na trgovini.

“Tako je bilo i posljednjih 20 godina. Nama je potreban diskontinuitet od ovog modela”, kazao je Medojević.

U januaru ove godine budžetski deficit je, kako kaže, bio 39 miliona eura, što znači da smo 30 odsto imali manje prihoda. Medojević dodaje i da će budžetski deficit na kraju godine biti dvocifren.

Mišljenja je da je ekonomija u Crnoj Gori u slobodnom padu, čak do 20 odsto. On ističe da ova Vlada nema ideju kako da zaustavi negativne trendove. Ponovio je i da je posljednje zaduženje Vlade od 750 miliona eura kriminalno.

Nezaposlenost u Crnoj Gori, kako ističe, drastično je porasla.

Medojević je saopštio da DF neće glasati nijedan zakon, pa ni budžet, dok se ne usvoje tužilački zakoni.

“Nijedan zakon nećemo glasati, pa ni budžet dok se ne usvoje tužilački zakoni”, jasan je Medojević.

Komentarišući mišljenje Venecijanske komisije o tužilačkim zakonima, lider PzP-a je rekao da ne priznaju to mišljenje, jer je, kako kaže, pogrešno.

“Ne postoji evrospki standard u oblasti izbora i razrješenja tužioca. Venecijanska komisija je savjetodavno tijelo Savjeta Evrope koje je osnovano da daje mišljenja oko ustavnih pitanja. Naš Ustav je izbor tužioca prepustio zakonu. Ovo nije ustavna tema i Venecijanska komisija nije nadležna”, kazao je on.

Medojević je rekao i da se nada da je premijer svjestan da Vlada ne može biti održiva ako ne oslikava izbornu volju građana.

“Oko programa te Vlade treba da se dogovovrimo prije rekonstrukcije. Zemlja je u vanrednim okolnostima, a premijer i Vlada se češljaju i drže isprazne govore”, kaže Medojević.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Safet
23.03.2021-13:05 13:05

Medo rusi ovu Vladu dok je vrijeme napravi koaliciju sa DPS i uhapsite ove kriminalce i nacionaliste URA koja siri mrznju i dok imamo jos zdravu omladinu da se spasimo zle URE da zajedno gradimo CRNU GORU! !

Sara
23.03.2021-13:48 13:48

Kakvi su to jadni gradjani ..sto su vas birali..da rusite sve ispred sebe..Mi se nalazimo u vanrednom stanju..zato sto nijeste sposobni da vodite ovu drzavu..jedino vas fasizam..nacionalizam..i cetnicka vjera ubija u pamet..da ste postali nesnosni.. a ujedno nepozeljni u nasem zdravom drustvu..
Ovu vladu treba srusiti..inace ce biti kasno..doci ce nam crni dani!