Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Medojević: Zdravko Krivokapić sve glasove ponio Milu Đukanoviću

''Više nećemo podržavati projekte ove vlade, koju smatramo nelegitimnom, da ne govorimo da će osnivanjem svoje partije Krivokapić grubo izdati povjerenje birača, jer je podršku tražio za vladu eksperata, a onda je poslije pola godine počeo da formira stranku preko leđa DF. On je brutalno izdao i prevario i DF i naše birače''

Nakon isteka roka 10. decembra konstatovaćemo da li postoji 41 poslanik za formiranje nove vlade ili ne. Ako ne bude podrške od strane URA, što je realno očekivati, Demokratski front DF će obavijestiti kolege iz parlamentarne većine da su se stekli uslovi da krenemo u dogovor oko organizovanja vanrednih parlamentarnih izbora, kaže u intervjuu Novostima Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta u Crnoj Gori, saveza koji je partnerima na vlasti ponudio platformu za formiranje nove vlade bez aktuelnog premijera Zdravka Krivokapića i njegovih ekspertskih ministara.

On je kategoričan da je status kvo neodrživ i da pravi velike štete građanima jer se ne sprovode reforme nužne za ozdravljenje političkog sistema, privrede i zarobljenih institucija.

“DF neće dopustiti da URA i Demohrišćanska stranka koriste pozicije u vladi i moć koju im daje vlast i da prave političke kampanje, a da ih mi podržavamo u parlamentu. Više nećemo podržavati projekte ove vlade, koju smatramo nelegitimnom, da ne govorimo da će osnivanjem svoje partije Krivokapić grubo izdati povjerenje birača, jer je podršku tražio za vladu eksperata, a onda je poslije pola godine počeo da formira stranku preko leđa DF. On je brutalno izdao i prevario i DF i naše birače. Obećavao je u kampanji jedno, a onda sve te glasove ponio Đukanoviću i vlasnicima “Vijesti” sa kojima se dogovara i šuruje oko važnih političkih i državnih pitanja”, tvrdi Medojević.

* Zašto se DF u platformi odrekao privilegija?

Medojević: Ponudili smo jedan pošten i fer prijedlog da se u okviru postojeće većine formira nova vlada i iskazali spremnost da se odreknemo mjesta predsjednika vlade, koje nam pripada po izbornom rezultatu.

Krivokapić nema ni elementarnu političku kulturu i osjećaj odgovornosti za duboku institucionalnu i političku krizu i paralizu političkog života u zemlji i ne želi da podnese ostavku, iako njegovu vladu u parlamentu podržava samo nekoliko poslanika.

* Opozicija predvođena DPS je, u međuvremenu, podnijela prijedlog za smjenu Vlade. Može li proći?

Medojević: Ne, jer bilo koja politička partija ili poslanik iz vladajuće većine koji bi podržao ovu inicijativu bio bi politički mrtav. Inače, sasvim sigurno da među poslanicima URA ima onih kojima je ideologija DPS izuzetno bliska i prihvatljiva.

* Kako ocjenjujete rad aktuelne Vlade?

Medojević: Umjesto zabrane rada DPS kao političkog krila mafije, otvaranja dosijea Udbe, hapšenja ključnih funkcionera DPS i zapljene njihove imovine stečene kriminalom i pljačkom države, Vlada se više brinula oko pokušaja osnivanja nove stranke i nanošenja političke štete DF. Vlada kontinuiteta sa režimom DPS je i bila osnovana od vojnika globalne duboke države okupljenih oko “Vijesti” i djelova Crkve, da sačuva Đukanovića i DPS, a da nanese štetu DF. Krivokapićev kabinet i “Vijesti” su u parlamentu već pet puta glasali skupa, a oko ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju zajedno učestvovali u zavjeri. Od izbora traju pokušaji vlasnika drugosrbijanskog tabloida “Vesti” (koga je kupila Đilasova Junajted medija) da naprave pakt sa tzv. zdravim jezgrom DPS i da brutalno prekroje izbornu volju građana.

* Da li Abazović mjerka premijersko mjesto?

Medojević: To je stari plan vlasnika URA. Da se formira vlada bez predstavnika DF, a posebno bez predstavnika srpskih nacionalnih stranaka, koju bi predvodio Abazović, a u njoj bi učestvovale i partije Bošnjaka, Albanaca, Hrvata i manje stranke bivšeg režima.

* Koliko strane ambasade utiču na rad aktuelne vlade ili eventualno formiranje neke nove?

Medojević: U Crnoj Gori djeluje jedna mala, ali dobro organizovana, tajna i agresivna ekspozitura globalne duboke države. Okupljeni oko vlasnika “Vijesti” i URA, kroz agresivnu medijsku propagandu, kroz koncept tzv. političke korektnosti pokušavaju da nameću političke stavove bazirane na stranim interesima.

* Šta im je cilj?

Medojević: Najvažija njihova meta je identitet zasnovan na vrijednostima pravoslavno-hrišćanskog civilizacijskog kruga. Oni su protiv suverenih država, prava na izbor, demokratije, slobode, tradicije, istorije, religije. Žele da nam nametnu novo jednoumlje. Novu Kominternu koja će iz centra slati uputstva za život i ponašanje.

* Poslednjih dana u Srbiji se organizuju tzv. ekološki protesti koji imaju politički prizvuk…

Medojević: Još na događajima oko ustoličenja mitropolita Joanikija upozorio sam da su nezakoniti i neprijavljeni protesti organizovani po uputstvima ljevičarske ekstremističke organizacije ANTIFA. Očigledno je da je i ANTIFA, koju enormnim milionskim iznosima finansiraju ekstremni ljevičarski tajkuni (Soroš) instalirala svoje jedinice i gerilske grupe u Crnoj Gori i Srbiji.

IzvorNovosti

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BMX
06.12.2021-15:06 15:06

SAD i vecina drzava EU (izuzev, mozda, Madjarske, Poljske, Ceske, Slovacke, mozda i desnicarskim i nacionalistickim anti EU Vladama Austrije i Francuske ) NIKAD nece prihvatiti Vladu Crne Gore sa proruskim, velikosrpskim i kleronacionalistickim anti NATO i anti EU Demokratskim Frontom. Narocito bi to velika sramota i blam bila za SAD cijeg Predsjednika je jedan od lidera DF – a , Medojevic zestoko izvrijedjao i nazivao “komunjarom” i dr uvredama, a Trampu cestitao nepostojeci “drugi mandat” dok jos nisu objavljeni zvanicni rezultati predsednickih izbora u SAD. Tako da vasu eventualnu Vladu moze priznati samo Rusija, Abhazija, Bjelorusija , Cecenija, Kirgistan,… Pročitaj više »

@@@@
06.12.2021-15:17 15:17

Koliko god se gadim Abazovoga cetnikovanja moram mu priznati da je za vas DFovce izmislio politiku i sve ce biti kako on kaze a vi ce te prijetiti praznom puskom