Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Medojević: Vrijeme je da Krivokapić ode

On ističe da je upravljanje državom od strane vlasnika drugosrbijanskog tabloida VESTI dovelo je do paralize svih institucija sistema i duboke političke i bezbjednosne krize

Neodrživa je Vlada u kojoj Ministar policije nije lojalan Premijeru i u kojoj Premijer ne može da smijeni svog službenika sa pozicije direktora policije, smatra predsjednik PzP Nebojša Medojević.

On ističe da je upravljanje državom od strane vlasnika drugosrbijanskog tabloida VESTI dovelo je do paralize svih institucija sistema i duboke političke i bezbjednosne krize.

“Ako Premijer ne može da uspostavi funkcionalni autoritet u Vladi, onda je vrijeme da podnese ostavku i otvori prostor za rješenje krize. Slaba Vlada i Premijer bez autoriteta dovodi zemlju u opasnu situaciju da se politički procesi odvijaju spontatno i bez kontrole. Mafija neće sjediti skrštenih ruku i sigurno će iskoristiti ovaj institucionalni nered i haos da ostvari svoje ciljeve”, navodi Medojević.

On je kazao da je ugrožen mir i stabilnost i ustavni poredak.

“Krivokapić ne može da nosi toliki teret na svojim plećima. Vrijeme je da ode. Stanje u zemlji zahtjeva ozbiljne, hrabre patriote i državnike koji bi napravili opšti društveni konsenzus oko vitalnih nacionalnih interesa i obezbjedili neophodnu političku volju za radikalne reforme i obračun sa DPS mafijom”, navodi u saopštenju Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve