Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Vlada za šest mjeseci probila godišnji budžetski deficit

Vlada Crne Gore je za šest mjeseci probila projektovani budžetski deficit predviđen Zakonom o budžetu za 2021. Budžetom za 2021. godinu predviđen je deficit budžeta od 139 miliona eura za čitavu godinu, saopštio je predsjednik PzP-a Nebojša Medojević

Vlada Crne Gore je za šest mjeseci probila projektovani budžetski deficit predviđen Zakonom o budžetu za 2021. Budžetom za 2021. godinu predviđen je deficit budžeta od 139 miliona eura za čitavu godinu, saopštio je predsjednik PzP-a Nebojša Medojević.

Ističe da je već tada rekao da je ta projekcija deficita nerealna i da je Vlada populistički i u propagandističke svrhe projektovala iznos deficita od 139 miliona eura koji je neodrživ.

“Vlada je danas priznala da su moje procjene bile tačne i da je deficit za šest mjeseci već 160 miliona eura, što znači da je neophodan rebalans budžeta”, navodi Medojević.

Prema njegovim riječima Vlada je obmanula i međunarodne finansijske institucije i ovakvim neozbiljnim i neodgovornim projekcijama povećala rizik zemlje, što će, kako dodaje, negativno uticati na privlačenje stranih investicija i na cijenu našeg duga.

“Nastavlja se amatersko i diletantsko upravljanje javnim finansijama zemlje, koje nanosi ozbiljne štete državi. Od nelegalne prodaje cigareta na ulicama u prvih šest mjeseci država je oštećena za 35 miliona eura, koliko iznosi rata kineskog kredita za auto put”, poručio je predsjednik PzP-a.

Kako dodaje, ministar je uveo praksu ulaganja novca poreskih obveznika u visokorizične špekulativne finansijske derivate, bez informisanja Parlamenta i javnosti o tim tajnim aranžmanima sa investicionim bankama.

“Sa posebnom pažnjom pratimo aktivnosti Ministra Mickeja koji je već ozbiljno ugazio u kriminalne aktivnosti međunarodnog ranga. Ako je ušao u šverc cigareta, koji je zaustavljen od međunarodnog faktora, čekamo da vidimo koja je sledeća kriminalna ideja na redu”, zaključio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve