Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Vlada sastavljena od genija koji po prvi put se susreću sa problematikama resora koje treba da vode

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević osvrnuo se na novoizabrane čelnike Vlade Crne Gore

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević osvrnuo se na novoizabrane čelnike Vlade Crne Gore, navodeći da neki od ministara se po prvi put “susreću sa problematikama resora koje treba da vode”.

“Ministar poljoprivrede kaže da će da obiđe poljoprivredne proizvođače, pa da mu oni kažu šta on kao ministar treba da radi. Pa valjda, druže ministre, ti treba da pripremiš neku strategiju, mjere, mehanizme, akcione planove, pa da ih prezentiraš poljoprivrednim proizvođačima i da čuješ od njih primjedbe, komentare, prijedloge, sugestije, kritike. Ako ti nemaš pojma šta treba da radiš u tom resoru, to treba da priznaš, podneseš ostavku i na to mjesto Dritan i Milo neka postave nekog poljoprivrednog proizvođača koji zna šta mu treba”, jasan je Medojević.

Ali, ako te niko nije obavijestio, kaže lider PzP-a, čitava planeta je u haosu zbog najave radikalnih smanjenja proizvodnje hrane i problema sa lancima isporuke, zbog rata u Ukrajini.

“Cijena hrane će drastično rasti, a najvjerovatnije neće je biti dovoljno, a oni koji je imaju isporučivaće je onima koji nijesu uveli sakcije protiv njih. Pitanje samodovoljnosti država po pitanju hrane i energije, biće prioritet broj jedan , u narednih nekoliko godina za sve zemlje svijeta”, konstatovao je Medojević.

Izvinjavam se što remetim tvoje euroatlantske euforije i EU integracije, napominje Medojević,  “ali tvoj posao je da obezbjediš maksimalno moguću proizvodnju hrane u Crne Gore, a to ne treba da pitaš seljake, nego stručnjake”.

“Kao Ministar tvoj posao je da kreiraš javne politike i upravljaš sistemom. Uvijek sam se divio ljudima koji prihvataju veoma važne funkcije u oblastima o kojima nemaju ni elementarna znanja. Posebno u uslovima ekstremnih kriza gdje je neophodno i dodatno poznavanje mehanizama kriznog menadžmenta”, dodao je on.

Šta reći o procjeni ministra ekonomije, navodi on,  “da će Rusi i Ukrajinci, u pauzama rata, preplaviti naše plaže da daju doprinos Crnoj Gori ekonomiji”.

“Umjesto plana suočavanja sa globalnom ekonomskom krizom zbog rata u Ukrajini, ministar ekonomije nam nudi optimizam. Optimizmom protiv gladi!!! Ova Vlada je i sastavljena od takvih “genija” koji se po prvi put susreću sa problematikama resora koje treba da vode. Osim agenata stranih službi koji su Ministri po zadatku”, zaključio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
nenad.mne
11.05.2022-10:30 10:30

Da li je , za bilo koga, ikada, Medo dao pozitivno mišljenje? Kada ga slušam, jedino on se hvali poznavanjem širokog spektra problema, i ima rješenja, ali ga niko ne angažuje? Čudi me da u Srbiji nije uspio, pošto sa tamošnjih televizija ne silazi? Možda ga ni oni ne shvataju ozbiljno, ali im godi što pljuje po “svojoj” državi, ne propuštajući priliku da pohvali “svoju tradicionalnu” crkvu!

Nikola
12.05.2022-09:15 09:15

Dje si genijeeeeeeee……:)))))))