Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Ulica i protesti ako Bečić i Abazović žele da vladaju sa podrškom DPS-a

Predsjednika Skupštine i predsjednika Vlade podržava samo 14 od 41 poslanika većine. To je jasna kriza Vlade, Parlamenta i kriza legitimiteta vlasti, poručio je Medojević

DPS prekida bojkot Parlamenta i spašava predsjednika Skupštine Aleksu Bečića i Vladu premijera Zdravka Krivokapića, tvrdi predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević. On poručuje da ako Bečić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović žele da vladaju sa podrškom DPS-a i ne žele da vrate mandat narodu, koji za to nije glasao, neka to javno kažu i onda opet preostaju ulica i protesti.

“Prirodno je i normalno da partije koje imaju iste gazde u inostranstvu i koji su slijepi poslušnici globalne duboke države konvergiraju ka političkom savezu. Jednostavno, mora da se radi kako Soroš kaže”, ističe lider PzP-a.

Bečić i Krivokapić su, kako kaže, manevrom DF ušli u nerješiv problem.

“Predsjednika Skupštine i predsjednika Vlade podržava samo 14 od 41 poslanika većine. To je jasna kriza Vlade, Parlamenta i kriza legitimiteta vlasti. DF je svojim bojkotom Parlamenta samo javnosti pokazao da su DPS, Demokrate, URA i vlasnici Vijesti pod kontrolom centra moći van Crne Gore i da se radi o istoj politici”, navodi on.

DPS je pod pritiskom ambasada, dodaje, morao da prekine bojkot i spašava “redova Aleksu” od blokade rada Parlamenta.

“DPS je prošlost. On se raspada. Nikad više neće doći na vlast, ali globalna duboka država je zainteresovana da ostane ista politika. I posle Mila, Milo. DPS sa Milom Đukanovićem je previše krupan zalogaj za Aleksu jer zna da mu to birači ne bi oprostili, ali on računa na DPS bez Mila Đukanovića sa mladim “modernim” snagama Rakočević, Živković, Nikolići itd itd”, navodi Medojević.

Kako kaže, to je čuveno “zdravo” krilo DPS-a.

“To je ideja vlasnika Vijesti. Da Milo ode, da oni preuzmu šverc i lukrativne poslove, a da politika DPS-a ostane. Da se ništa ne mijenja, osim konta na njihovim žiro računima. DPS postavlja pitanje Krivom i tako daje legitimitet krnjoj Skupštini i krnjoj Vladi”, smatra Medojević.

On tvrdi da za to narod nije glasao, već je u pitanju izdaja i prevara birača.

“Sad je jasno ko je u dilu sa DPS-om i zašto DF nije mogao u Vladu. Sa nama nema dilova iza leđa naših birača i našeg naroda. Za nas nijesu glasale ambasade i Soroš”, smatra on.

Ako Bečić i Abazović žele da vladaju sa podrškom DPS-a i ne žele da vrate mandat narodu, koji za to nije glasao, neka to javno kažu i onda opet preostaje ulica i protesti.

“Samo jako. Sloboda ili nista”, zaključuje Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
20.07.2021-14:09 14:09

Maedojevicu u modernoj Evropi se ne stvara politika ulicarenjem i klicanjem srpskom svetu. Politika se vodi u parlamentu a ako to nista u stanju onda znate sta vam je ciniti. Ne pravite cirkus od jedne lijepe drzave kao sto je Crna Gora. Hvala na paznji.