Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević tvrdi: Vukšić ili nema pojma o ANB-u ili ima specijalni zadatak

Medojević je na konferenciji za novinare ustvrdio da je Vukšić prekršio zakon time što je dao intervju Vijestima i tako napravio ozbiljne bezbjednosne propuste

Predsjednik Pokreta za promjene PzP i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević izjavio je danas da v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost ANB Dejan Vukšić sprovodi aktivnosti neprimjerene sektoru bezbjednosti, ističući da nema pojma o obavještajnoj agenciji i njenom radu, ili da ima specijalni zadatak koji su mu dali neformalni centri moći.

Medojević je na konferenciji za novinare ustvrdio da je Vukšić prekršio zakon time što je dao intervju Vijestima i tako napravio ozbiljne bezbjednosne propuste.

“Vukšić je postao portparol koncerna Vijesti. Nikad nisam pročitao da direktor ANB-a daje intrervjue za medije”, dodao je on.

Prema njegovoj ocjeni današnji Vukšićev intervju Vijestima je marketinški nastup i navaeo da je novinaru dozvolio da u njegov kabinet uđe sa telefonom.

“To je bezbjednosni prospust, da ja nemam riječi. Ne smijemo dozvoliti da se uruši bezbjednosni sektor samo zato što neko voli da se slika za medije”, rekao je Medojević.

On je naglasio da od danas Vijesti doživljava kao bilten ANB-a što je vrlo opasno.

“Direktor ne smije da daje intervjue medijima, osim ako se radi o ugrožavanju nacionalne bezbjednosti”, kazao je Medojević i dodao da smatra i da je objavljivanjem pozicija visokih funkcionera ANB-a Vukšić opet prekršio zakon.

Prema njegovoj ocjeni profesionalna glupost je reći da su spaljivanji dokumenti iz ANB-a.

On je današnji sastanak potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i nekoliko ministara sa crnogorskim privrednicima nazvao skandaloznim.

“Koordinator službi bezbjednosti primio je tajkune na razgovor. Je li u redu da on sjedi sa ljudima kjoji su pljačkali Crnu Goru sa Đukanovićem punih 30 godina? Mislim da nije”, kazao je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BMX
25.01.2021-13:16 13:16

A elekroinzinjer je tzv i samozvani “ekspert” za bezbjedonosni sektor i privatizaciju … I ko zna sta sve ne