Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Srbija je naša bratska država

Medojević tvrdi da Crna Gora može opstati kao država samo ako bude zasnovana na opštedruštvenom dogovoru po principu ''sva prava svima''

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je da su u Crnoj Gori oduvijek postojale dvije političke struje, jednu koju predstavlja DF koja Srbe doživljava kao bratski narod i ravnopravne građane i druga koju čine Demokratska partija socijalista i , kako kaže, njeni sateliti.

“U Crnoj Gori su uvijek postojale dvije politike: Jedna, koju danas predstavlja DF koja Srbe u Crnoj Gori doživljava kao ravnopravne građane, svoje na svome, a Srbiju doživljava kao bratsku državu, saveznika i prijatelja, partnera za evropsku budućnost, ekonomski razvoj i prosperitet.

Druga, koju danas predstavlja DPS i sateliti, Demokrate, Krivi, URA, Vijesti, BS, Albanske stranke, koji Srbe u Crnoj Gori doživljavaju kao neprijatelje države, Srbiju kao agresora, neprijatelja i opasnost”, navodi Medojević.

Medojević tvrdi da Crna Gora može opstati kao država samo ako bude zasnovana na opštedruštvenom dogovoru po principu “sva prava svima”.

“Crna Gora mora biti Crnogorska, ali i Srpska. Kad se postigne pošteni istorijski temeljni dogovor Crnogoraca i Srba o zajedničkoj otadžbini Crnoj Gori koja mora biti građanska, demokratska, pravna, socijalno pravedna i ekonomski efikasna, i koja će štititi pravo svakog naroda i etničke grupe na svoje korjene, tradiciju, identitet, vjeru i kulturu”, ukazuje Medojević.

Kako je naveo lider PzP-a, DF je politički iskaz takve pomirene, reformisame, moderne, evropske Crne Gore spreman da sa Bošnjacima, Albancima i Hrvatima gradi zajedničku kuću, bez diskriminisanih i privilegovanih.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Petar Pan
22.06.2021-14:33 14:33

Međede… Sve će biti u najboljem odnosu kada Crna Gora bude Crnogorska a Srbija Srpska/Srbijanska.