Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Medojević: Spajić imao poslovne veze sa holandskim narko kartelima, Crna Gora je ugrožena njegovim djelovanjem

Pitao je i specijalnog tužioca zbog čega i po čijem nalogu štiti ''kriminalca Spajića''

Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić je kriminalnu karijeru započeo u Beogradu, kao i svaki crnogorski kriminalac, kazao je na konferenciji za medije predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

Kako je istakao, Spajićev bliski srodnik inicijala Z.L. je 2003. krenuo u izgradnju stambenih objekata u ulici Ljube Šercera 42 A, a u toj zgradi je stan kupio otac Spajića, Vladimir.

– Tamo su živjeli Milojko Spajić i njegov brat. Ova zgrada još nije uknjižena, jer je zemljište pod sporom, tako da se ne može doći do infomarcije ko je vlasnik zgrade”, kazao je Medojević. Tih godina, dodaje on, na Voždovcu pojavljuje se bezbjednosno interestna osoba koja se zove Zdravko Lale Petrović, koji je rođen u Bijelom Polju i posao obavlja u Beogradu. Ova osoba je bitna zato što je investitor ove zgrade upao u finansijske probleme i nije mogao da isfinansira izgradnju, nakon čega se obraća Petroviću, za koga službe Srbije tvrde da se radi o ozbiljnom zelenašu. Moć Petrovića dolazi iz činjenice da je on brat opasnog kriminalca stare garde – Miloša Petrovića nadimka Bata Amsterdam – naglašava Medojević.

“Bata Amsterdam” je, prema njegovim riječima, poznat po vezi sa vodećim narko bosom iz Holandije, Holenderom koji je poznat da je kidnapovao Freda Hajnekena, vlasnika jedne od najpoznatijih pivara Heinken.

Medojević dalje navodi da isti srodnik Milojka Spajića pravi i drugu zgradu na Zvezdari u Topalovićevoj 4, a važna je zato Spajić prijavljuje u Beogradu prebivalište u ovoj zgradi.

– Prema mojim saznanjima, zbog nerašćišćenih odnosa srodnika Spajića i braće Petrović jedno vrijeme ta zgrada je poslužila Spajiću za prebivalište. Pošto je poznat odnos kamataša, isti srodnik Spajića počinje izgradnju još jedne zgrade u Ulici Veselina Čajkanovića 25, koja je poznata iz pasoša Milojka Spajića. Spajićev srodnik je dužan novac kamatašu Petroviću i pokušava da sakrije vlasništvo od njih, a prema mojim saznanjima, ta zgrada je jedno vrijeme bila uknjižena na Milojka Spajića. Tu postoji još jedan Pljevljak D.P. koji je umjesto braće Petrović kontrolisao Spajićevog srodnika”, naveo je Medojević – kaže lider PzP-a.

Medojević ističe da je Miloš Petrović poznat i po tome jer je u Holandiji osuđen za ubistvo Srđana Miranovića krajem 2009. godine.

– U presudi tamošnjeg suda, Petrović je naveo da je ga je Miranović ocinkario jer je pričao sa policijom, zbog čega je zavrišio u zatvoru. On je negirao umiješanost, međutim, holandske vlasti su ga teretile da je upravo iz zatvora organizovao likvidaciju Miranovića – naveo je Medojević.

On je dodao da, na ovom primjeru, dokazuje da je Spajić imao direktne komunikacije i poslovne veze sa holandskim narko kartelima, da je svjesno učestvovao u pranju novca, prikrivanju stvarnog vlasništva, prikrivanju porijekla novca narko kartela iz Holandije kroz gradnju i nekretnine u Beogradu.

Pitao je i specijalnog tužioca zbog čega i po čijem nalogu štiti “kriminalca Spajića”.

– Afera oko kripto valuta je pokrenuta preko medija iz SAD. Tamo je u toku velika akcija protiv dvije najveće berze kripto valuta. Iza njih stoji jedan kineski državljanin – dodao je.

Obratio se i građanima, kazavši da ako 11. juna glasaju za Spajića državu prepuštaju državu u ruke ozbiljnih međunardonih kriminalaca.

– Potpuno je izvjesno da je Spajić poslovao sa Do Kvonom, da je imao vrlo bliske odnose i da je tražio da finansira Evropu sad. Sumnjam da je obavijestio Milatovića i partiju o tome. Djelovanjem Spajića Crna Gora je ugrožena, on je opasan čovjek – poručio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
nenad_mne
09.06.2023-10:41 10:41

Slušajući ovoga Medojevića počinjem da se brinem! Mogao bi i meni naći da sam prije 60 godina pobjegao sa časa! Ima li granica kod ovog saradnika svih mogućih bezbjednosnih službi, ili, jednostavno, “mahaluše”?