Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: SDT da provjeri odnos Spajića sa firmama Glosarij i Kroling

Glosrij, čiji je vlasnik kum Milivoja Katnića, finansijera kluba Budućnost, i nekada DPS, kako navodi Medojević, za samo jednu godinu 16 miliona eura povečao udio u poslovima sa državom

Privatna farmaceutska kompanija Glosarij finansira pokret Evropa sad, kazao je jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević.
On je tvrdi da je ta firma, kada je ministar finansija bio Milojko Spajić, za samo godinu za 16 miliona eura povećala udio u poslovima sa državom.

Kako je rekao, otvara se pitanje finasiranja pokreta Evrope sad.

„Glosarij imao privilegovan tretman kod Spajića, ima apsolutni monopol. Ranije sa DPS-om, a sada sa Spajićem još više. Zato kupujemo najskuplje ljekove u regionu. Ova firma je nekada bila finansijer DPS -a sada Evrope sad“, naveo je Medojević za Adria TV.

Njihov udio u poslovima sa državom bio je veći za vrijeme kada je Spajić bio ministar, dodaje, nego za vrijeme Vlade Duška Markovića.

„Da li ste nekad čuli da MANS pita ko je njh finansisaro, Došlo je do preletanja finansijera iz DPS-a u Evropu sad. Naravno nelegalno. Glosarij, koji je super komunikaciju ostavario sa Spajićem“, tvrdi predsjednik Pokreta za promjene.

Glosrij, čiji je vlasnik kum Milivoja Katnića, finansijera kluba Budućnost, i nekada DPS, kako navodi Medojević, za samo jednu godinu 16 miliona eura povečao udio u poslovima sa državom.

On je pozvao glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića da ispita relacije vlasnika Glosarija i Spajića.

Medojević je podvukao da osnovano sumnja i da slični poslovi postoje i sa firmom Kroling.

„Ja protiv Spajića nemam ništa lično. Kada se mlađani Spajić pojavio imao sam simpatije, on je iz mog rodnog grada, bio je simpatičan, školovao se na zapadu. Htio sam da dam podršku da dođu mladi, obrazovani ljudi. Međutim, sve se promijenilo kada je na samom startu zadužio državu 750 miliona eura“, dodaje Medojević.

On je, tvrdi lider PzP-a, imao motiv da zemlju da zaduži, a kako bi uzeo procenat.

Medojević podsjeća da je sve odrađeno bez saglasnosti Vlade i Skupštine, a da sav novac nije došao u zemlju, odnosno da je nedostajalo pet miliona.

„Ja sam dobio informaciju da se formirala Trebinjska grupa. Gdje je pet miliona eura, treba SDT da provjeri. Prema mojim saznanjima novac je zavrišio kod Trebinjske grupe, trag vodi od Pariza do Beograda“, rekao je on.

Medojević navodi da sudar sa Spajićem nema veze sa Evropom sad, već kada je Spajić, kako podvlači, tajno zadužio zemlju 750 eura, kršeći sve moguće zakone i pravila.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ekonomista
07.02.2023-20:57 20:57

U te kompanije su pošle provizije / procenti od kredita 750 miliona NARODE CRNE GORE!
Sad slušajte laži Spajića, Mijatovića i drugova koji nas pojahaše avgusta 2020.