Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Republikanci snažnije da se bave situacijom u Crnoj Gori

Ocijenio je da jednostrana, navijačka i neobjektivna saopštenja Ambasade SAD u Podgorici samo stvaraju konfuziju među građanima i kreiraju alibi kriminalizovanom režimu da nastavi sa progonom DF i ostalih oponenata

Međunarodni Republikanski Institut IRI i ostali segmenti Republikanske stranke i administracije predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa morali bi mnogo snažnije da se bave situacijom u Crnoj Gori, kazao je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević tokom službene posjete SAD, gdje se sastao sa zamjenikom predsjednika IRI Skotom Mastikom i direktorom za Evropu u toj think tank organizaciji, koja promoviše politiku Republikanske stranke u inostranstvu, Polom Mekartijem.

Kako je saopšteno iz PzP, jedan od lidera Demokratskog fronta naglasio je da bi IRI trebalo da bude aktivnija u Crnoj Gori, pogotovo zbog svima poznate činjenice da režim Mila Đukanovića“aktivno lobira za politiku Demokrata i da su podržavali kampanju Hilari Klinton i djelovanje duboke države, čiji su aktivni vojnici godinama”.

On je upoznao predstavnike IRI sa ključnim izazovima pred kojim se nalazi opozicija u Crnoj Gori, suočena sa, kako je rekao, progonom i pritiscima režima.

“Crna Gora je poslednja država bivšeg komunističkog lagera koja nije smijenila vlast na izborima i ta činjenica opterećuje i blokira razvoj demokratije i efikasne tržišne privrede. Umjesto da se situacija popravlja, kriza je sve dublja, nepovjerenje sve veće i zemlja nepovratno ide ka sukobima i nestabilnosti”, istakao je Medojević.

Ocijenio je da jednostrana, navijačka i neobjektivna saopštenja Ambasade SAD u Podgorici samo stvaraju konfuziju među građanima i kreiraju alibi kriminalizovanom režimu da nastavi sa progonom DF i ostalih oponenata.

“Tako je Ambasada SAD čestitala prvostepenu presudu Višeg suda protiv lidera DF, Andrije Mandića i Milana Kneževića, iako je nepodijeljena ocjena stručne javnosti, i domaće i međunarodne, da se radilo o montiranom procesu u kojem tužilaštvo nije predstavilo nijedan dokaz, već se čitav slučaj zasnivao na dogovorenom lažnom svjedočenju saradnika BIA, pravosnažno osuđenog ubice i psihijatrijskog bolesnika, koji mijenja iskaze u zavisnosti koja služba ga pritisne”, rekao je Medojević.

On je pozvao prestavnike IRI da se snažnije projektno uključe u Crnoj Gori.

“Posebno imajući u vidu da je djelovanje transnacionalnog narko kartela, upravljanog od strane režima u Crnoj Gori, ugrozilo vitalne nacionalne interese SAD i da se stanje može popraviti samo podrškom demokratskoj opoziciji”, naglasio je.

Predstavnici IRI su pozvali Medojevića da svoje konkretne predloge za saradnju dostavi IRI u što kraćem roku, kako bi se blagovremeno mogli pokrenuti konkretni projekti, a on ih je zamolio predstavnike da iskoriste svoje mreže uticaja na Bijelu kuću, State Department, Kongres i Senat, kako bi se otvori kanali komunikacije i sa opozicijom, a posebno Frontom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve