Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Medojević: PzP podržava sporazum

"PzP je privremeno zamrzao ovaj dio Programa zbog strateškog dogovora sa NOVOM i DNP oko crnogorsko-srpskog pomirenja što je predstavljao temelj Demokratskog fronta. Kao pošteni i lojalni partneri i mi smo poštovali, branili i promovisali Program DF i to ćemo činiti sve dok DF bude postojao”, naveo je Medojević

Pokret za promjene snažno podržava Sporazum nove vlasti i ako smo rekli da ćemo glasati svaku Vladu koje dogovore Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović, jasno je da tu za PzP nema pregovora niti bilo kakvog uslovljavanja, kazao je predsjednik ove partije Nebojša Medojević.

“Istina je da me nosilac liste Zdravko Krivokapić nije konsultovao niti informisao, ali to je vjerovatno zbog toga što je on kao Crnogorac, suverenista i prozapadno i euroatlanski orjentisan političar, odlično znao da je tekst sporazuma 99 odsto identičan sa osnivačkim aktima PzP-a i našim programom. PzP je privremeno zamrzao ovaj dio Programa zbog strateškog dogovora sa NOVOM i DNP oko crnogorsko-srpskog pomirenja što je predstavljao temelj Demokratskog fronta. Kao pošteni i lojalni partneri i mi smo poštovali, branili i promovisali Program DF i to ćemo činiti sve dok DF bude postojao”, naveo je Medojević.

Napominje da je strateški cilj PzP-a i DF-a ostvaren padom DPS-a i da će PzP glasati za svaku Vladu bez DPS-a.

“Samim tim smo dali punu podršku Zdravku Krivokapiću da vodi pregovore sa ostalim koalicijama i da formira tu Vladu. Ako smo rekli da ćemo glasati svaku Vladu koje dogovore Krivokapić, Bečić i Abazović, jasno je da tu za PzP nema pregovora niti bilo kakvog uslovljavanja”, poručuje Medojević.

O participaciji PzP-a u toj Vladi, Medojević će razgovarati mandatarom.

“Imajući u vidu naš program i čvrste stavove oko demontaže bolesnog totalitarnog sistema Đukanovića, tražicemo od mandatara vrlo precizne odgovore u vezi stava iz Sporazuma da “nema revanšizma” jer to može značiti da neće biti neophodnih reformi za demontažu DPS-a i suočavanja sa zločinima prethodnog režima, po principu “ko je jamio jamio”. U svakom slučaju mi ćemo obavjestiti mandatara o našem planu reformi, ali nećemo uslovljavati podršku Vladi”, poručuje Medojević.

Kako je dodao, novi premijer i Vlada će preuzeti kompletnu odgovornost za ispunjavanje predizbornuh obećanja i velika očekivanja obespravljenog i opljačkanog naroda.

“Ja stojim tu na raspolaganju za dobronamjerne predloge i savjete, ali i za konstruktivnu kritiku. Bezuslovna podrška prvoj posttotalitarnoj Vladi ne znači i bezuslovno i nekritičko prihvatanje svih njenih odluka. Posle toliko godina časne i principijelne borbe za reforme nećemo gubiti obraz zbog šake vlasti. Nama je na prvom mjestu interes naroda i Crne Gore. Prvo Crna Gora”, jasan je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve