Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Medojević: Protestima spriječiti neviđenu izdaju i prevaru birača

Prema njegovim riječima, protesti su jedino rješenje ako ''Bečić i Krivokapić nastave da vladaju uz pomoć DPS-a''.

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević ocijenio je u izjavi za Pobjedu da se Demokratska partija socijalista vratila u parlament kako bi spasila, kako je kazao, neligitimnu Vladu Zdravka Krivokapića i nelegitimni parlament Alekse Bečića. On je dodao da je ulica opcija ukoliko se ovako neodrživo stanje nastavi.

– Protesti su, naravno, demokratsko i legitimno sredstvo kojima se jedino može spriječiti ova neviđena izdaja i prevara birača i mi smo u DF-u svima dokazali i pokazali da smo uvijek spremni da branimo volju birača – kazao je Medojević u izjavi za Pobjedu komentarišući povratak najjače opozicione partije u parlament.

Prema njegovim riječima, protesti su jedino rješenje ako „Bečić i Krivokapić nastave da vladaju uz pomoć DPS-a“.

– To bi bio svojevrsni državni puč i izdaja i prevara birača od 30. avgusta 2020. koji su glasali da se DPS režim demontira, lopovi pohapse i opljačkana imovina vrati državi, a ne da Demokrate i bivši vlasnici Vijesti vladaju sa DPS-om – poručio je Medojević.

Lider Pokreta za promjene je podsjetio da je smjena ministra Vladimira Leposavića glasovima DPS-a, u političkom smislu, već predstavljala prelazak crvene linije od strane Krivokapića i Ure koja znači grubo kršenje volje birača.

– Svi oni ljudi koji su glasali koaliciju ,,Za budućnost Crne Gore“, ,,Mir je naša nacija“ i ,,Crno na bijelo“, nijesu glasali za koaliranje sa DPS-om. Ovim potezom Krivokapić je javno ozvaničio ono što mi znamo odavno. On se neprekidno tajno i javno sastaje sa Đukanovićem i oni se politički dogovaraju i dijele istu politiku. Kada smo pokušali da usvojimo zakone kojima bi se očistili birački spiskovi, i nakon tragikomičnih protesta DPS-a, Krivokapić je nakon sastanka sa Đukanovićem dogovorio povlačenje tih zakona i prestanak protesta DPS-a – kazao je on.

DF, kako navodi Medojević, samo poštuje ustavni poredak, osnovna demokratska pravila i odmah nakon javne manifestacije koalicije Krivokapića, Ure i DPS-a uz tihu saglasnost Demokrata, rekli smo da Krivokapić nema našu podršku i predložili jasno i čisto rješenje: formiranje nove Vlade sa novim premijerom, uz pozivanje manjinskih partija da učestvuju u Vladi.

Kada smo, kako je rekao lider PZP-a, vidjeli da Demokrate i Ura podržavaju ovu vladu i nakon koalicije sa DPS, povukli smo jedini mogući potez, a to je bojkot parlamenta jer je neodrživo da Vlada i parlament žele da nastave rad, a podržava ih samo 14 poslanika od 81.

– Bojkot DF-a je odmah dao rezultat jer su ambasade važnih zemalja bile suočene sa blokadom rada nelegitimnog parlamenta i Vlade i izvršili su pritisak na DPS da se vrate u parlament i tako pruže ruku spasa za Bečića i Krivokapića. Osim pritiska ambasada, DPS vjeruje da je svaki dan duže ove nesposobne i smiješne Vlade, dobar za njih, jer „eksperti“ prave takve gluposti i greške koje idu u korist bivšem režimu – naveo je Medojević.

Upitan o daljim koracima, lider Pokreta za promjene je kazao da je vrijeme da DF bude proaktivan i da pripremi demokratski odgovor na ovu koaliciju Demokrata, Ure i Krivokapića sa DPS i spriječe povratak DPS na vlast.

– Protesti su, naravno, demokratsko i legitimno sredstvo kojima se jedino može spriječiti ova neviđena izdaja i prevara birača. Mi smo u DF svima dokazali i pokazali da smo uvijek spremni da branimo volju birača – zaključio je Medojević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Medojević: Protestima spriječiti neviđenu izdaju i prevaru birača – CG Vijesti
22.07.2021-07:40 07:40

[…] Aktuelno […]