Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Medojević: Prelazna vlada da pripremi izbore na jesen

Politički posmatrano, DF je morao da mu uskrati povjerenje nakon izlaska na izbore sa svojom listom i to u koaliciji sa kojom nije učestvovao na izborima 30. 08. Politika ima svoja pisana i nepisana pravila. Već tada je DF trebalo da obavijesti premijera da nema našu podrsku i da mu nećemo glasati nijedan prijedlog zakona. Tada je trebalo sa ostatkom većine dogovoriti prelaznu tehničku vladu za pripremu izbora na jesen - rekao je Medojević upitan o narednim koracima DF-a.

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je u izjavi za Pobjedu da se zalaže za formiranje prelazne vlade koja bi pripremila vanredne parlamentarne izbore da budu održani na jesen. Dodao je da nije iznenađen najavom premijera da neće rekonstrukciju Vlade niti lidere DF-a u njoj.

– Politički posmatrano, DF je morao da mu uskrati povjerenje nakon izlaska na izbore sa svojom listom i to u koaliciji sa kojom nije učestvovao na izborima 30. 08. Politika ima svoja pisana i nepisana pravila. Već tada je DF trebalo da obavijesti premijera da nema našu podrsku i da mu nećemo glasati nijedan prijedlog zakona. Tada je trebalo sa ostatkom većine dogovoriti prelaznu tehničku vladu za pripremu izbora na jesen – rekao je Medojević upitan o narednim koracima DF-a.

Dodao je da se ušlo u neke bezvezne pregovore, trgovine, petljavine i sad imamo samo veću krizu, što je loše za sve a posebno za privredu i građane.

Medojević kaže da bi prelazna Vlada trebalo da očisti biračke spiskove i zaustavi šverc cigareta.

– Treba izabrati novog v.d. SDT koji će spriječiti kupovinu birača, smijeniti menadžment RTCG i lijepo na izbore na jesen. Crna Gora nije zaslužila ovakvu sprdnju od Vlade i političkog sistema – rekao je Medojević.

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da ne planira rekonstrukciju Vlade, dodajući da u izvršnoj vlasti ne može biti nikoga osim eksperata.

– Moj stav je bio i prije kretanja u ovu priču i poslije izbora da jedino ekspertska vlada Crnoj Gori može donijeti dobro. Ako postoji neko mjesto koje može prirodno da bude upražnjeno, kao za gospodina Leposavića, onda je prirodno da na to mjesto uđe neki ekspert, a ne neki političar. U Vladi u kojoj sam ja premijer neće biti nikog osim eksperata – kazao je Krivokapić u emisiji ,,Načisto“ Televizije Vijesti.

Naveo je da ,,može da se desi da 41 poslanik ima jasno iskazani stav da žele da vide Vladu po svom nahođenju ako bi se poptisao neki novi koalicioni sporazum“.

 

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
12.06.2021-08:34 08:34

Meda ti jedino mos spasit CG izbori pa kome kapa kome carapa ovi su jedino za lopovluk podiele plijen izmedju sebe od šverc cigareta. i eksperati jedino za svoj DZEP ! Ako budes slagao SADda neces podrzati Vladu ti onda stvarno nijesi normalan i treba da ides da se lijecis u DOBROTU!!

Milijana
12.06.2021-11:39 11:39

Pa je li neki problem izglasati nepovjerenje Vladi u Parlamentu

BMX
12.06.2021-13:38 13:38

Budite hrabri i pošteni, pa izađite samostalno kao PZP na te izbore, ti, nervozni profesor, g-dja Bošnjak i ostali pa se izmjerite u biračkom tijelu, a ne da se kukavički krijete iza vojvode Mandića i DF – a. Uradite ono što je uradila (vise puta) SDP koji su dobili dva mala, ali čista i poštena mandata od strane naroda.