Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Predlog Abazovića za šefa ANB opasno igranje sa bezbjednošću države

Prema njegovim riječima, bez profesionalnog iskustva, sa saradničkim statusom koji se bavio sitnim informisanjem i izvještavanjem o saznanjima koje je prikupljao od diplomata, novinara, NVO aktivista, nema neophodan profesionalni, politički i javni autoritet da vodi službu u najtežoj krizi od njenog nastanka

Abazović na mjesto devastirane, diskreditovane, kriminalizovane, obavještajno “izbušene” ANB dovodi krajnje problematičnu ličnost koja ne zadovoljava niti jedan od kriterijuma, koje iziskuju složenost bezbjednosnih rizika i izazova u Crnoj Gori, kazao je predsjednik PzP-a i jedan od lidera DF-a, Nebojša Medojević. 

Prema njegovim riječima, bez profesionalnog iskustva, sa saradničkim statusom koji se bavio sitnim informisanjem i izvještavanjem o saznanjima koje je prikupljao od diplomata, novinara, NVO aktivista, nema neophodan profesionalni, politički i javni autoritet da vodi službu u najtežoj krizi od njenog nastanka.

“Abazović je favorizovao drugog kandidata (Jelića), Joković je imao svog kandidata (Maškovića), ali su na kraju presudili stranci i DPS. Toliko o tome koliko se pitaju Abazović i Joković”, kazao je Medojević.

On smatra da Kentera ima ozbiljne bezbjednosne smetnje koje ga čine nepodobnim za ovu funkciju.

“Od saradnje i komunikacija sa službama drugih zemalja, saradničkog statusa u samom ANB, komunikacija sa švercerskim klanovima, pa do sasvim jasnog aktivnog politickog angažmana u izbornim kampanjama DPS”, naveo je Medojeviić.

Svaka profesionalna kontraobavještajna analiza bi pokazala da on ne može da bude šef službe.

“Skupa sa Peđom Boškovićem stajao je iza skandaloznog portala UDAR koji je ANB osnovao za diskreditaciju opozicije, a posebno DF. Sa mail adrese koja u sebi ima prezime jedne inostrane rok zvijezde komunicirao je sa DPS agentima u ANB i sastavljao pljuvačke tekstove protiv lidera DF”, dodao je Medojević.

On je kazao da je Crna Gora dobila svoga Milorada Bracanovića, (koga je postavio Legija) koji će u narednom periodu samo dodatno pogoršati stanje u ANB i u bezbjednosnom sektoru. Ostrašćeni DPS ekstremista, amater i bezpogovorni poslušnik vrha DPS, ali i stranog faktora, sitni doušnik, može samo usijati atmosferu, što može dovesti do terorističkih akcija i likvidacija visokog političkog profila.

“Stanje u bezbjednosnom sektoru je tako dramatično da su neophodne duboke, strukturne i radikalne reforme. Sve je zatrovano korupcijom, kriminalom i svugdje se osjeća zadah truleži DPS-a”, rekao je Medojević.

Abazović će svakog dana sve više ličiti na tužnog pajaca koji glumi Premijera neke vesele Vlade, marionetu kojim upravljaju strane Ambasade, vlasnici Vijesti i DPS mafija.

“Nakon svih ovih saznanja i skandala, ovakvu ANB treba rasformirati, očistiti od plaćenika i vojnika DPS i mafije i formirati novu službu, sa provjerenim poštenim profesionalcima, koja će raditi u interesu države i naroda, a ne DPS i mafije. Država nije igračka”, zaključio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
05.05.2022-15:24 15:24

Medojevicu splacino od necovjeka nisi tako govorio kada je ona tvoja srbistansko rusofilska podrepna musica zunzara Vuksic bio na celu ANB-a

Cetinje
05.05.2022-15:28 15:28

-Mece kumim vas bogom tebe Becica- Milacica -Koprivicu da se ne sjekirate za CRNU GORU  Okupatori nemaju pravo da brinu o CG!

RIR
05.05.2022-16:14 16:14

A I Medeni /nekad u časnom LSCG —sada četničina / zabrinut za ANB !?
možda je trebao po njemu neko iz DF
što radi medo ,sve deblji u srednji “trap “ jedva se vuce…