Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević podnosi ostavku na mjesto poslanika nakon formiranja Vlade

"Prva demokratska Vlada Crne Gore će imati istorijski zadatak da spasi biološku i ekonomsku supstancu zemlje, nakon 30 godina vlasti DPS. Osim toga posebno ću biti angažovan na transformaciji Pokreta za Promjene, tako da ću prepustiti poslaničku funkciju nekom od mojih sjajnih mladih saradnika”, poručio je Medojević

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik Pokreta ua promjene (PzP) Nebojša Medojević, na današnjoj sjednici predsjedništva PzP saopštio je da će biti na listi poslanika ali da će odmah nakon formiranja Vlade Crne Gore podnijeti ostavku na mjesto poslanika.

Nebojša Medojević

“Duboko vjerujem u ispravnost odluke DF da objedini opoziciju i u pobjedu našeg naroda i naše Crne Gore. Zbog toga sam već mjesecima posvećen izradi programa korjenitih političkih, institucionalnih i ekonomskih reformi, kao preduslova moralnog i ekonomskog oporavka našeg društva u susret teškoj ekonomskoj i socijalnoj krizi.

Prva demokratska Vlada Crne Gore će imati istorijski zadatak da spasi biološku i ekonomsku supstancu zemlje, nakon 30 godina vlasti DPS. Osim toga posebno ću biti angažovan na transformaciji Pokreta za Promjene, tako da ću prepustiti poslaničku funkciju nekom od mojih sjajnih mladih saradnika”, poručio je Medojević.

Medojević je informisao članove Predsjedništva o naporima koje je Demokratski Front uložio da se dođe do objedinjavanja opozicije i formiranja jedinstvene liste.

“Učinili smo sve što je do nas, pokazali smo djelima da smo prepoznali snažnu poruku našeg naroda željnog slobode i pravde i da smo spremni na sve žrtve u cilju objedinjavanja opozicije kao nužnog preduslova za pobjede i promjene. Sad je na redu naš narod da podigne glavu, da se uspravi i da zajedno odbranimo našu državu i njenu slobodu i skinemo sa grbače odnarodjenu vlast” istakao je Medojević.

Medojević je prezentovao Predsjedništvu plan radikalne transformacije Pokreta za promjene i sastav poslaničke liste za naredne izbore.

“Novi izazovi koji stoje pred Crnom Gorom zahtjevaju nove organizacione, programske i kadrovske promjene. PzP će radikalno podmladiti poslanički sastav i obezbjediti kontinuitet prepoznatljivih stručnih, hrabrih, patriotskih i reformskih nastupa poslanika PzP. Nakon konsultacija sa potrpredsjednicima PzP, predložio sam mlade ljude, ali već osvjedočene iskusne borce, od kojih su mnogi osjetili progon ove vlasti. Radi veće fluktuacije i sticanja parlamentarnog iskustva, predložio sam i obaveznu rotaciju poslanika najkasnije za dvije godine.“ istakao je Medojević.

Predsjedništvo je, kako je saopšteno, zadužilo poslanika Branka Radulovića da pripremi plan ubrzane obuke i jačanja kapaciteta mladih poslanika i da određeno vrijem , do podnošenja ostavke i rotacije, koordinira rad poslanika.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Gagi
01.08.2020-19:27 19:27

Opet Medojević blesavi i ostade živ.Prepuštit ću funkciju nekom od “mladih”sjajnih kao Branko Radulović i ljubavnica Branka Bošnjak mravojed i Velko Vasiljević cetnik,mladi da ne mogu biti mladji,a Medo jadni sanja ili Pesjedik Vlade i Skupštine,što će ga naravno želja biti,opet Medojević u DRAČE