Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Podići zid između Crne Gore, Kosova i Albanije

On kaže da DF poziva sve patriotske snage u Crnoj Gori na pozornost i spremnost na odbranu vitalnih državnih i nacionalnih interesa, jer švercerska vlast u Crnoj Gori je zbog ličnog profita spremna da ugrozi teritorijalni integritet i suverenitet države

Jedan od lidera Demokrastkog fronta i član skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Nebojša Medojević tvrdi da saopštenje Uprave policije o ulasku policije Albanije na teritoriju Crne Gore vrijeđa zdrav razum i samo pokazuje koliko je režim u Podgorici u poziciji zavisnosti od, kako kaže, švercerskih klanova na Kosovu i Albaniji.

Nebojša Medojević

Uprava policije je danas ranije saopštila da su prethodnih dana pripadnici albanske policije boravili na teritoriji Crne Gore u skladu sa sporazumom dvije države.

Međutim, Medojević tvrdi da ne postoji takav Sporazum na svijetu gdje jedna država dozvoljava policijskim snagama druge države da ulaze na sopstvenu teritoriju.

“Svaki ulazak stranih policijskih i vojnih snaga smatra se agresijom i povodom za oružanu intervenciju. Nijedna policija svijeta neće dopustiti policiji druge države da ulazi na njenu teritoriju i obavlja policijske aktivnosti. Jedino što je moguće i u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore jeste da se formiraju zajedničke patrole, radi obavljanja nekih operativnih radnji u cilju borbe protiv šverca i organizovanog kriminala”, saopštio je Medojević.

Prema njegovim riječima granica Crne Gore sa Albanijom i “privremeno okupiranom teritorijom Srbije na KiM”, je najporaznija granica u Evropi i predstavlja otvoreni put za šverc droge, cigareta, oružja, ljudi .

“Taj šverc je zajednički posao režima u Podgorici i Prištini, što je i javno priznao jedan od ključnih narkobosova regiona Naser Keljmendi ( na crnoj listi SAD kao prijetnja nacionalnoj bezbjednosti ), kada je u svom intervjuu na TV Vijesti rekao da ima mnogo prijatelja u vrhu vlasti u CG i da je aktivno pomagao crnogorski referendum finansirajući dovodjenje glasača sa Kosova i dijaspore. Švercerski kanal od Luke Bar preko Rožaja je glavna ruta za šverc droge i cigareta prema EU i jasno je da se radi o zajedničkom biznisu vrhova vlasti u Podgorici i Prištini. Ta granica je ozbiljan bezbjednosni problem Crne Gore i osnovano sumnjamo da su Đukanović i Marković zbog svojih primarnih interesa u svercu, poklonili dio teritorije Crne Gore, lažnoj državi Kosovo i da je to razlog patroliranja albanske policije unutar zvanične teritorije države Crne Gore. Znajući o kakvim se izdajnicima radi, ne bi nas iznenadilo da su albanski policajci, postavljali nove granične oznake duboko unutar teritorije Crne Gore i označili nove kvote, koje su tajno poklonjene švercerskoj braći u Prištini”, navodi Medojević u izjavi dostavljenoj medijima.

On kaže da DF poziva sve patriotske snage u Crnoj Gori na pozornost i spremnost na odbranu vitalnih državnih i nacionalnih interesa, jer švercerska vlast u Crnoj Gori je zbog ličnog profita spremna da ugrozi teritorijalni integritet i suverenitet države.

“DF neće priznati nikakve promjene granica i pomirenja na štetu države Crne Gore i bićemo spremni, kada dođemo na vlast, da Vojsku Crne Gore vratimo na granice kako bi se zaštitio teritorijalni integritet države. Granica prema Kosovu i Albaniji je jedan od najvećih bezbjednosnih problema Crne Gore i ako bude potrebe tu se treba podići zid , da bi se spriječio sverc i kriminal koji ugrožava nacionalne i državne interese Crne Gore. Za nas nema dileme. Prvo Crna Gora”, zaključio je Medojević.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve