Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Platili smo 12.500 eura po satu posla, dobar posao za Mickeja i pravnog savjetnika

Prema njegovim tvrdnjama, problem sa angažovanjem pravnog savjetnika i investicione banke je u tome što ih je Spajić angažovao direktnom pogodbom, tajno.

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je da ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić nastavlja da obmanuje javnost govoreći da su troškovi pravnog savjetovanja u postupku izdavanja obveznice najniži ikad u Crnoj Gori.

“Troškovi pravnih savjetnika za emisiju obveznica se ne obračunavaju prema iznosu emisije, već se određuju fiksno uz bonus za uspjeh emisije. Tako da upoređivanje troškova pravnog savjetovanja sa visinom emisije je besmisleno”, napisao je Medojević na svom Facebook profilu.

Prema njegovim tvrdnjama, problem sa angažovanjem pravnog savjetnika i investicione banke je u tome što ih je Spajić angažovao direktnom pogodbom, tajno.

“A to je drugo ime za taljenje i korupciju. Kamata je utvrđena enormno visoko, pa je i tražnja bila skoro tri puta veća. Mickej i banka su ozbiljno promašili. Posao pravnog savjetnika u emisiji državnih obveznica je skoro nepotreban. Ugovor je standardizovan i veoma jednostavan. Platili smo 125.000 eura za posao koji nije veći od 10 sati rada. Znači 12,500 eura po satu posla. Dobar posao za Mickeja i pravnog savjetnika”, naveo je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
SSSR
26.01.2021-12:50 12:50

Medo svaki dan nesto izjavljujes o DPS-u a to kosta dali si ikad neku korist ucinio za CG nedje da si radio i porez platio- licis mi na Bogomolje koje nikad ne daju a vazda uzimaju!

pero
26.01.2021-14:39 14:39

Ajde sizofrenicaru sjasi vise!