Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Pitanjem crkve skreću pažnju sa šverca

On je zamjenicu direktora Transantlantske Bezbjednosne Inicijative Atlantskog Savjeta SAD-a obavijestio da nije u mogućnosti da učestvuje na Forumu "To be Secure" koji organizuje Atlantski Savjet u Crnoj Gori iz bezbjednosnih razloga

Režim otvara pitanje nacionalozacije crkvene imovine da bi skrenuo pažnju sa šverca narkotika, kazao je predsjednik PzP-a i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević tokom susreta sa zamjenicom direktora Transantlantske Bezbjednosne Inicijative Atlantskog Savjeta SAD-a Lauren Speranza.

foto DF

“Medojević je informisao Speranzu o političkim opstrukcijama rukovodstva crnogorskog Parlamenta zbog čega je spriječen da učestvuje u Transatlanskom Bezbjednosnom Forumu PA NATO koji se održava u Vašingtonu”, navodi se u saopštenju PZP-a.

Jedan od lidera DF-a, kako se dodaje, tom prilikom predstavio je i analize ključnih bezbjednosnih prijetnji u Crnoj Gori i kako je kazao sa progonom DF-a i lažnim optužbama za uticaj Rusije na njihovo djelovanje.

“U javnosti su se pojavili snimci koje ću vam dostaviti, razgovora Ambasadora SCG u Moskvi i ključnog agenta KGB Milana Roćena sa Milom Đukanovićem iz 2006. godine iz kojeg se jasno vidi da je Rusija pomogla referendum o nezavisnosti i da su već tada uspostavljene čvrste veze između režima Đukanovića i nekih liberalnih prozapadnih centara u Moskvi, prije svega u MID. Lideri DF-a su lažno optuženi za nepostojeći državni udar 2016. od koga je korist imao samo režim jer je izbjegao siguran poraz na izborima. To je lažno suđenje sa političkim motivima”, zaključio je Medojević.

On je zamjenicu direktora Transantlantske Bezbjednosne Inicijative Atlantskog Savjeta SAD-a obavijestio da nije u mogućnosti da učestvuje na Forumu “To be Secure” koji organizuje Atlantski Savjet u Crnoj Gori iz bezbjednosnih razloga.

Speranzu je, kako navode, posebno zanimalo pitanje kineskog uticaja u Crnoj Gori i rizici po nacionalne interese zemlje od velike izloženosti prema kineskim finansijerima auto-puta.

Medojević je, kako je soapšteno, predstavio stavove DF o ugovoru o izgradnji i kreditiranju dijela auto puta od strane kineskih firmi i banaka.

“On je istakao da posao ima sve karakteristike velike korupcije, da je vrijednost radova naduvana najmanje dva puta, da su podizvođači firme bliske režimu i povezane sa kartelima i da su svi izvođači oslobođeni poreza. Najveću dobit od ovog korupcionaškog posla ima vrh režima kroz, korupcijske profite i kartele jer su oprali 300 miliona eura prljavog novca od cigareta i droge. Državi ostaje veliki dug i otvorene opcije da kineska banka preuzme vlasništvo nad autoputem ili nekim drugim dijelom vlasništva države Crne Gore”, istakao je Medojević.

Medojević i Speranza su, kako je saopšteno, dogovorili nastavak saradnje i razmjene mišljenja i informacija o pitanjima od zajedničkog interesa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve