Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević pisao Trampu: Spriječite torturu u Crnoj Gori

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević uputio je pismo predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu, kojim je tražio da Tramp iskoriti svoj autoritet da priječi torturu koju prema slobodnim građanima, sprovodi, kako je naveo, diktatorski režim Mila Đukanovića u Crnoj Gori

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević uputio je pismo predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu, kojim je tražio da Tramp iskoriti svoj autoritet da priječi torturu koju prema slobodnim građanima, sprovodi, kako je naveo, diktatorski režim Mila Đukanovića u Crnoj Gori.

foto Arhiva

„Crnom Gorom vlada režim koji je od ove sjajne države, napravio platformu za djelovanje najopasnijih narkokartela Latinske Amerike i pranje novca od šverca kokaina. Osjećao sam lično veliku sramotu, kada sam prilikom posjete Kongresu SAD bio suočen sa izvještajima medija o rekordnoj zaplijeni 20 tona kokaina na brodu ‘MsC Guyana’ u Filadelfiji, i hapšenjem posade koju su sačinjavali članovi narko kartela iz Crne Gore. Narko karteli koji su pokušali da ubace tone kokaina u SAD nijesu crnogorski, nego režimski. Vaše sluzbe imaju o tome sve neophodne informacije“, naveo je poslanik DF-a.

On navodi da režim u Crnoj Gori ovih dana sprovodi brutalni teror i policijsku represiju i to isključivo na političkoj osnovi.

„Svaki slobodni i ponosni građanin koji ne želi da služi narkokartelima na vlasti, odmah se proglašava neprijateljem države i prema njemu se sprovodi organizovani teroror i progon“, piše Medojević.

Dodaje da u DF-u, osnovano sumnjaju da režim angažuje kriminalce, članove narkokartela iz Hrvatske, BiH, Kosova, oblači u uniforme policije, za brutalno prebijanje građana.

„Upravo juče je neko od tih neidentifikovanih lica u uniformama policije, bez identifikacionih oznaka na uniformama (Što je zakonska obaveza) izvela teroristički napad, ubacujući patrone opasnih otrova u fiskulturnu salu Sportskog centra u Budvi, u kojoj su trenirala košarku djeca od 11 i 12 godina. Već danima policijska hunta prebija i teroriše mirne građane koji izražavaju svoje političke stavove i brane izbornu volju građana koja je ugrožena političkom korupcijom“, naveo je Medojević.

On navodi i da Crna Gora je jedina država u Evropi koja hapsi sveštenike zbog vjerske službe, poslanike za izgovorenu riječ bez skidanja imuniteta, mirne demonstrante zbog iznošenja političkog mišljenja.

„Zemlja se vodi ka sukobima i građanskom ratu. Ova nepravda i teror se više ne može trpjeti. Mi smo mali i ponosni narod i mnogo puta u istoriji smo pokazali da smo za vrijednosti slobode, pravde, ljudskog i nacionalnog dostojanstva spremni da žrtvujemo svoje živote. Sloboda je naša vječna inspiracija. Očekujemo od vas razumijevanje i podršku. Narkomafija i duboka država su nam zajednička prijetnja. Uz vašu pomoć sigurno je pobjeđujemo“, naveo je Medojević u pismu koje je uputio Trampu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve