Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević pisao njemačkom ministru: Gastarbajteri iz Njemačke dolaze da glasaju u Crnoj Gori

"Imajući u vidu da ovi državljani Crne Gore više od dvije godine (a većina više decenija) imaju stalno prebivalište i žive i rade u Njemačkoj, oni po crnogorskim zakonima ne mogu glasati na izborima u Crnoj Gori"

Predsjednik Pokreta za promjene i poslanik DF-a Nebojša Medojević, uputio je pismo ministru unutrašnjih poslova Njemačke Horst Seehoferu kao član odbora za bezbjednost, u kome navodi da određeni broj državljana Crne Gore koji godinama i decenijama živi i radi Njemačkoj, u organizaciji DPS-a i dijela bezbjednosnih službi, organizovano dolazi na glasanje na izborima u Crnoj Gori 30.avgusta, a ako na to nemaju ustavno i zakonsko pravo.

Naime, ističe Medojević, Ustav reguliše biračko pravo samo za one državljane Crne Gore koji najmanje dvije godine stalno borave u zemlji.

“Imajući u vidu da ovi državljani Crne Gore više od dvije godine (a većina više decenija) imaju stalno prebivalište i žive i rade u Njemačkoj, oni po crnogorskim zakonima ne mogu glasati na izborima u Crnoj Gori. Nažalost, vladajuća komunistička partija DPS već decenijama, gastarbajtere sa stalnim prebivalištem u Njemačkoj, protivustavno i nezakonito zadržava u biračkom spisku i oni organizovano dolaze da glasaju i za to im crnogorski režim isplaćuje novčanu nadoknadu. Ja sam u više navrata upozoravao kolege u Bundestagu, Vladu Njemačke i Ured Kancelarke, na ovu očiglednu kriminalnu praksu vladajuće partije u Crnoj Gori i posebno na osnovanu sumnji da se isplate putnih troškova i korupcionaške nadoknade za glasanje obavlja u kešu i da novac potiče od šverca narkotika i cigareta, dakle od međunarodnog organizovanog kriminala”, kazao je Medojević.

On ministra unutrašnjih poslova Njemačke moli da provjeru ove navode.

“Mi ćemo Vam dostaviti imena i prezimena ovih lica koji budu glasali na izborima u Crnoj Gori koji se održavaju 30.8. ove godine i koji krše zakone i Njemačke i Crne Gore”, naveo je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve