Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Parlamentarnom istragom utvrditi vezu crnogorskih organa sa Srebrenicom

Privatno možete misliti šta hoćete ali kao funkcioner i koji priznaje međunarodni poredak to morate prihvatiti, rekao je Medojević

Pokret za promjene (PzP) predložiće otvaranje parlamentarne istrage za, kako je kazao lider te partije Nebojša Medojević, utvrđivanje odgovornosti nadležnih organa Crne Gore za saradnju sa Vojskom Republike Srpske uoči genocida u Srebrenici.

“Pokrenuću inicijativu da se otvori parlamentarna istraga da se utvrdi odgovornost Vlade i drugih organa kakva je bila njihova uloga kada se desio genocid u Srebrenici”, kazao je Medojević na konferenciji za novinare u Skupštini Crne Gore.

Smatra da bi otvaranje parlamentarne istrage bio najbolji način da se stavi tačka na priču o odgovornosti bilo koga u Crnoj Gori za ono što se desilo u Srebrenici.

“Nadam se da će kolege koje pričaju ovih dana o Srebrenici glasati za to da se vidi ko je kome prodavao gorivo i davao municiju ko je snabdijevao Vojsku Republike Srpske i kako se to dešavalo”, kaže Medojević.

Ocjenjuje da bi državni funkcioneri i javne ličnosti morali prihvatiti presudu Međunarodnog suda pravde da se u Srebrenici desio genocid.

“Privatno možete misliti šta hoćete ali kao funkcioner i koji priznaje međunarodni poredak to morate prihvatiti. Sud u Hagu nije obavio svoju funkciju i mnogi zločini iz ratnog perioda ostali su nekažnjeni”, navodi Medojević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Safet
01.04.2021-14:03 14:03

Demokratama , njihova politika je amfilohijevska , odnosno SPC-a u Crnoj Gori. Cilj Demokrata je svetosavska ili srpska Crna Gora. Njena državnost se ne poništava, ali se negira njen sadržaj, baš kao što se poništava i njen građanski, multietnički i antifašistički karakter. U sadržinskom i društvenom smislu, Crna Gora Demokrata se do kraja srbizira, po receptu i metodu pokojnog mitropolita Amfilohija Radovića. Taj ekstremni , desničarski dio SPC, nesklon Vučiću, oslonjen je na Rusiju. U tom smislu, Demokrate imaju podršku ne samo manjinskog opozicionog dijela SPC-mislim na Amfilohijeve nasljednike- nego i na snažnu podršku proruske, desničarske opozicije u Srbiji, pa… Pročitaj više »