Subota, 25 Septembra, 2021
Rubrika:

Medojević: Ovu Vladu treba srušiti, Mickey uvlači državu u transnacionalni organizovani kriminal

Osnovano sumnjam da će Pinokio da uvuče državu u operacije pranja novca preko kriptovaluta koje se sad sve više koriste za plaćanja između transnacionalnih narkokartela zbog anonimnosti aktera transakcija, navodi lider PZP

piše: Nebojša Medojević

Ministar Mickey od milošte zvani PINOKIO planira da u okviru svog mega-giga Ministarstva oformi čak 21 Direktorat. Da ne govorim kolika je glupost spajati finansije i rad i socijalnu politiku i da to ne postoji nigdje u svijetu.

Očigledno da je Pinokio dobio podršku od Krivog da preuzme ličnu kontrolu nad svim pozicijama na kojima se odlučuje o novcu poreskih obveznika.

Vidjeli smo da Pinokio ima posebnu sklonost ka tajnim transakcijama sa novcem građana, i ličnim korupcionaškim ugrađivanjem u tim transakcijama, što je rezultiralo naglim hogačenjem i luksuznim životom.

Od sirotog mladog neshvaćenog i neuspjelog gastarbajetra kojeg je minsitar divlje gradnje u Vladi primio da živi kod njega u kući jer nije imao prebijene pare, ni kučeta, ni mačeta, ni garsonjeru, ni golfa 2, do Mercedesa od 100.000 eura za 6 mjeseci.

Skolonost ka kriminalnim poslovima i spekulativnim korupcionaškim finansijskim transakcijama, nastavio je kroz organizaciju šverca 940 tona cigareta preko Luke Bar u maju mjesecu, gdje su ključni ljudi u Vladi uzeli 9,4 miliona EUR ili 100 eura po paketu.

Kockanje sa državnim novcem i privatne i tajne aranžmane sa investicionim bankama sa kupovinom valutnih fjučersa gdje smo platili kineskoj banci EXIM skoro 4 mil USD više nego što je ugovorna obaveza.

Ipak, najnovijom odlukom da u okviru svoga Ministarstva osnuje DIREKTORAT ZA KRIPTO VALUTE prevazilazi sve do sada viđeno.

Osnovano sumnjam da ce Pinokio da uvuče državu u operacije pranja novca preko kriptovaluta koje se sad sve više koriste za plaćanja između transnacionalnih narkokartela zbog anonimnosti aktera transakcija.

Sve značajne međunarodne organizacije za borbu protiv transnacionalnih kriminala ukazuju na nove izazove koji dolaze iz sfere transakcija sa kriptovalutama. Interpol je izdao posebna uputstva policijama članicama u vezi snaženja kapaciteta u otkrivanju i sprečavanju finansiranja organizovanog kriminala i terorizma preko kriptovaluta.

Crna Gora je pod upravom prethodnog režima već decenijama na lošem glasu kao zemlja raj za slobodno i nekažnjivo pranje novca transnacionalnih narkokartela, pa su Prva banka i Hypo Alpe Adria Banka bile godinama predmet pažnje međunarodnih istražitelja.

Crna Gora nije članica EGMONT grupe zemalja za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma. Đukanovic je ukinuo nezavisnu Agenciju za spreČavanje pranja novca i tako je isključio Crnu Goru iz EGMONT grupe. Tako da je Crna Gora crna rupa za pranje i plasiranje prljavog novca mafije iz čitavog svijeta. Preko banaka i fiktivnih firmi se opralo milijarde eura prljavog novca, kako domaćih Narko kartela i duvanske mafije, tako i međunarodnih kriminalnih partnera.

Imajući u vidu da se intervencijom međunarodnog faktora, a prije svih UK i SAD, zaustavio šverc cigareta preko Luke Bar, mafija je odlučila da se Crna Gora pretvori u platformu za finasiranje transnacionalnih kriminala i terorizma preko kriptovaluta.

Oblast emitovanja i proketa kriptovaluta je sada bezbjednosno pitanje, a ne ekonomsko, finanijsko ili razvojno pitanje. Mnoge države svijeta zabranjuju plaćanja kriptovalutama.

Crna Gora pod Đukanovicem ima višestruko razvijenije institucije i mehanizme za pranje novca, nego za borbu protiv pranja novca. Nemamo ni obučene kadrove, ni specijalozovane institucije, ni iskustvo, ni međunarodnu saradniu finansijskih obavještajnih službi.

I sad je Pinokio odlučio da postane mafijaš i da zvanično uvuče državu i Vladu u međunarodni tamni vilajet prometa virtuelne imovine anonimnih vlasnika.

Transakcije na tzv “dark net” sa kriptovalutama su trenutno pod pažnjom svih najvećih bezbjedonosnih agencija svijeta.

Nadam se da ce Ambasadori SAD, UK i Njemačke uočiti opasni kriminalni potencijal od pranja novca preko Ministarstva finansija i uvlačenja države Crne Gore u finansiranje transnacionalnog organizovanog kriminala i terorizma i spriječiti ovu opasnu namjeru Krivog i Pinokija!!!

Ova Vlada ne samo da je otvorena opasnost po interese ove države i naroda, već postaje i izvor globalnog ugrožavanja bezbjednosti. Ako se preko Pinokia i niegove finansijske mafije budu prale prljave pare mafije i finansirao terorizam, Crna Gora nastavlja i taj najmračniji dio vladavine braće Đukanović.

Ako je PINOKIO mislio na prljavi novac kineskih Trijada ili japanskih Jakuza, kada je govorio o milijardu eura investicija iz Azije, onda imamo ogroman problem.

Birači koji su smjenili bivši režim, nijesu za ovo glasali. Moramo odbraniti Crnu Goru od ove opasne kriminalizacije i iščupati je iz kandži globalnog kriminala.

Kolege iz Demokratske Crne Gore koje tako strasno podržavaju Krivog i Pinokija, kao i kolege iz URE snosiće najvecu odgovornost za podršku mafiji i pranju novca.

Uostalom, ovu Vladu treba srušiti

Najnovije

Mrvaljević: Postupanje policije dovelo nas je na ivicu tragedije

Samo je prisebnost građana sačuvala mir na Cetinju i u Crnoj Gori. Doprinos vrha izvršne vlasti i dijela političkih aktera aktuelne većine je bio...

Naredna vlada isplatiće osam miliona eura IRF-u

Naredna vlada Crne Gore imaće zadatak da od 1. januara 2025. godine iz budžeta deset godina zaredom izdvaja po 800.000 eura kako bi isplatila...

ŠĆEKIĆU FOND PO SVAKU CIJENU Da li su jedan čovjek i partijsko obećanje važniji...

Nakon što je drugi put od strane Upravnog odbora Fonda za zdravstveno osiguranje izabran za vršioca dužnosti direktora dok se ne okonča javni konkurs...

ŠEST GODINA OD OKRETANJA PRASETA NA RAŽNJU ISPRED SKUPŠTINE Šatorsko naselje izvor kadrova nove...

U ponedjeljak, 27. septembra, biće punih šest godina od kako je Demokratski front ”otvorio” šatorsko naselje ispred Skupštine Crne Gore, kao vid protesta protiv...

Apel okupiranom Cetinju

Piše: Sreten Vujović Od dana kada je policija Crne Gore pod komandom Alaksandra Vučića i Aleksandra Vulina a posredstvom, marionetske gostujuće vlade zavela neviđeni teror...

Najčitanije

Povezano

Medojević: Krivi se pogubio, Dritan se češlja, Aleksa pozitivan, DF nepodoban

Nova Vlada je nesposobna čak i za šverc, kazao je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević. “Iako su sve pozicije u novoj vlasti važne za...

Medojević: Nevjerovatno neznanje Vlade, nemamo nikakve međunarodne obaveze prema Avganistancima

Vlada može da primi samo one Avganistance koji su radili za Vojsku Crne Gore u toj zemlji. Svi ostali su nepoželjni, poručio je lider...

JOŠ MALO PIJAČNIH OPCIJA DF će tražiti da Medojević bude koordinator bezbjednosnih službi, za Abazovića – vanjski poslovi

Demokratski front će tokom budućih pregovora o rekonstrukciji Vlade tražiti da predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević bude potpredsjednik Vlade zadužen za koordinaciju svih...

Medojević: Đukanović i Radulović na zasijedanju UN u Njujorku, džaba smo krečili

Kakva divna idila između Vlade i Đukanovića, saopštio je lider PZP-a Nebojša Medojević. "Zajednički nastup na sjednici UN! Đukanović i njegov ministar Radulović! Đukanović nije...

Komentari

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BMX
31.07.2021-15:00 15:00

Zasto li se Pljevljak Medojevic toliko agresivno obrušio na zemljaka Spajica posle “konsultacija” Демократического Фронта u Moskvi, Beogradu i u beogradskoj patrijaršiji Crkve Srbije ?! Možda zato što gore navedeni smatraju tog ministra krivcem za nepotpisavanje sramnog temeljnog ugovora sa tom kvazireligijskom i paramilitarnom organizacijom, ruskim nosačem aviona na Balkanu …

Tetejac
31.07.2021-21:00 21:00

Medo niti si je biro niti se sto pitas ova vlada ce trajati jos 3 godine i 29 dana samo da znas -zna se ko je premijer !

Nikola
01.08.2021-11:02 11:02

Ako je Crna Gora spala da je ti i tvoji pajtosi rajo cetnik i nejaki pipun sa sve ostalom bagrom srbistanskom picousto fasisticko genocidaskom branite, onda ne treba ni da postoji. Pi nesreco iskopali se kaki ste!

nenad mne
01.08.2021-11:52 11:52

Napriča se Medo, i NIŠTA!