Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Odnose države i crkve regulisati Ustavom

On je, na svom Fejsbuk nalogu, naveo da su demokratizacija i ekonomski oproravao zemlje i građana nemogući u atmosferi stalnih svađa, međusobne mržnje i tenzija

Crnogorsko-srpsko pomirenje je preduslov za održivost i stabilnost zemlje, kazao je predsjednik Pokreta za promjene PzP Nebojša Medojević.

On je, na svom Fejsbuk nalogu, naveo da su demokratizacija i ekonomski oproravao zemlje i građana nemogući u atmosferi stalnih svađa, međusobne mržnje i tenzija.

“Sva prava svima, crkva odvojena od države i uređena kanonima. Odnose države i crkve regulisati Ustavom, zakonom i temeljnim ugovorima, poštujući odvojenost crkve od države i autonomnost i samostalnost crkvi i vjerskih zajednica, u skladu sa standardaima savremene evropske civilizacije”, naveo je Medojević.

Kako je rekao, samo UDBI odgovaraju međuetničke svađe i sukobi.

“Oni ih i osmišljavaju i podstiču da se ne bi otvarala pitanja o rasformiranju te monstruozne sekte, otvaranju dosijea i objavljivanja imena špijuna. Tako je razbijena i SFRJ da bi se spriječila demokratska tranzicija i rasformiranje sistema kontrole političkih procesa, institucija i ekonomije”, napisao je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve