Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Nijesam fan Malagurskog, ali sam šokiran odlukama dijela vlasti da zabrane emitovanja filma

Prema njegovim riječima Ustav ove države garantuje slobodu govora i mišljenja, i slobodu javnog iznošenja svojih stavova, vrijednosnih sudova

Nijesam neki fan Borisa Malagurskog i ne gledam njegove tzv. filmove, ali sam šokiran da su neki djelovi nove vlasti odlučile da zabrane emitovanje njegovog filma “Crna Gora -podijeljena zemlja”, saopštio je predsjednik PzP-a Nebojša Medojević.

“Danas, 31 godinu od pada zlikovačkog komunističkog sistema koji je pobio na desetine miliona ljudi, samo zato što su imali drugačije političko mišljenje i nijesu se slagali sa idejom jednoumlja i diktature, ponovo se obnavlja zločinački duh bratomržnje, bratoubistava, zabrana, cenzura i progona”, naveo je Medojević.

Prema njegovim riječima Ustav ove države garantuje slobodu govora i mišljenja, i slobodu javnog iznošenja svojih stavova, vrijednosnih sudova.

“Prvo idu cenzure pa diktature. Danas su se opet i na globalnoj, a i na lokalnoj sceni povampirili duhovi jednoumlja. Nekad se zvao komunizam i komunistička internacionala, a danas se zove politička korektnost i globalizacija”, poručio je Medojević.

Ističe da je ideja ista, te da uska grupa moćnih ljudi ima ideju da njihov sistem vrijednosti, nametnu čitavom svijetu.

“No borders, no nations. Nema granica, nema nacija. Iz tog novog Centralnog Komuteta stiže nova globalna ideologija. Nema granica, nema nacija, nema religija, nema suverenih država, nema nacionalnih ekonomija, nema porodica, nema brakova, nema tradicije, nema istorije”, naveo je Medojević.

Kako dodaje, jedan od ključnih ideologa novog globalnog komunizma Fransis Fukojama je u svom ključnom djelu “Kraj istorije” najavio kraj međunarodnog poretka kakvog poznajemo i kraj pluralizma ideja, ideologija, mišljenja.

“Sve mu je bilo jasno: Neoliberalni kapitalizam, nekontrolisano tržište, globalizacija trgovine, liberalizacija tržišta, vladavina novca, koncept političke korektnosti u kojem će novi sistem vrijednosti i pravila po kojim živimo i regulišemo međusobne odnose kreirati mala grupa super moćnih i uticajnih pojedinaca koji će kontrolisati tokove novca, globalne medije, Vlade i države. Soroš, Rotšild, Rokfeler, pojačani novim tajkunima novih tehnologija”, poručio je Medojević.

Naglasio je da je globalni eksperiment sa pandemijom bila pokazna vježba kako upravljati svijetom uz pomoć biotehnologija, medija i interneta.

“Prilično sam siguran da kolege iz Demokratske Crne Gore nijesu dovoljno razmislile kada su pristale da budu dio ove opasne mreže koja će našim građanima i Crnoj Gori donijeti haos i nestanak. Zato se ja i moje kolege iz Demokratskog Fronta, iznad svega, borimo za SLOBODU. To je ideal koji je iznad političkih ideologija, programa, partija, funkcija. Zato dižem glas protiv ZABRANA filmova, knjiga, tribina, interjua. Protiv zabrane mišljenja i govora”, kazao je Medojević.

Poručio je Demokratama da razmisle u kakvu su se sektu i opasnu globalnu mrežu uputili.

“Sjetiti se mudrih poruka Svetog Petra Cetinjskog. ‘Vi radite što znate, ali ne znate šta radite’.  Bez obzira na svađe i oštre riječi, koje su dio političkog života i u najrazvijenim demokratijama, veći smo vam mi “pećinski nacionalisti” iz DF-a prijatelji nego razni trećerazredni špijuni iz stranih Ambasada, Instituta, NVO, think-thenkova. Oni na Crnu Goru gledaju kao na plijen i još jednu koloniju, a mi iz DF-a kao na našu otadžbinu i zajedničku budućnost”, saopštio je Medojević.

Prema njegovim riječima što više slobode, to je jača demokratija.

“Što se više mi međusobno raspravljamo i svađamo, to je jača demokratija. Što je jača opozicija, to je jača demokratija. Što je Vlada transparentnija i javnija, to je jača demokratija. Sloboda za film Borisa Malagurskog. Sloboda ili ništa”, zaključio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
26.06.2021-12:52 12:52

Medojevicu..zelis da se pusti falsifikovani film..dje ima..neopisivi govor mrznje i ponizenje,,i ismijavanje crnogoraca i crnogorske drzave..da te sram bude!

Misko
26.06.2021-16:01 16:01

Smrdljivko idite u Srbiju pa ga gledajte sta zavadjujete ovako podijeljeni narod u CG svija vas treba pohapsit gori ste od RAKA narod treba da vas mrsne koga vi prestavljate mozeli da se zivi od nacionalizma i promocije cetnistva zlikovci cetnicki!!

MikulaMali
26.06.2021-22:03 22:03

Cujes li ti sebe, Medojevicu? Svadjanjem ces da jacas demokratiju? Vrijedjas zdrav razum, a to mozda rais namjerno ili za pare.

Krsto
09.04.2023-22:18 22:18

Sto je babi milo to se babi snilo..Tako bi i ovaj Boris MaloTurski da dijeli Crnu Goru…Hajde nek neko samo pomisli da u Beogradu pusti film u kome ce se vrijedjati i ponizavati Srbi i traziti podjela Srbije… Srbijanske fasiste poput ovog MaloTurskog interesuje samo srpsko more bre…Smijesni su kad kazu da vole Crnu Goru…Vole oni Crnu Goru ali bez Crnogoraca..Bas kao sto vole i Kosovo ali bez 2 miliona Albanaca… Naravno u planovima tih bolesnih umova podjela Crne Gore bi im najvise odgovarala i to po Bosanskom receptu..Vucic i Rama bi da kroz otvoreni Balkan naprave veliku srbiju i… Pročitaj više »