Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Nešto je trulo u ovoj Vladi, Abazović da odgovori zašto su magacini u Luci Bar puni cigareta

Prema njegovim informacijama, kaže Medojević, magacini u slobodnoj zoni Luke Bar puni su cigareta.

Vicepremijer i koordinator službi bezbjednosti Dritan Abazović mora da odgovori na pitanja ko i dalje u Crnoj Goru švercuje cigarete i zbog čega su magacini u slobodnoj zoni Luke Bar puni, kazao je predsjednik Pokreta za promjene (PzP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević.

Prema njegovim informacijama, kaže Medojević, magacini u slobodnoj zoni Luke Bar puni su cigareta.

“Otkud puni magacini ako su nas iz Vlade premijer i njegov zamjenik ubjeđivali da tamo više nema skladištenja cigareta”, rekao je Medojević na konferenciji za novinare.

U julu je, kaže lider PzP-a, nelegalna prodaja cigareta u Crnoj Gori bila oko 120 tona.

“Država je pretprjela gubitak zbog nenaplaćenog PDV-a oko deset miliona eura. Očigledno je da se organizvoani šverc nastavlja. Abazović je dužan da konkretne odgovore ko švercuje cigarete, zašto su magacini puni uvezenih cigareta”, dodao je Medojević.

Nije dovoljno, kako dodaje, samo medijski objašnavati i praviti biroe, jer, navodi, građani i međunarodni partneri traže konkretne i vidljive rezultate

“Ako ja kao jedan od lidera DF-a imam ove informacije onda je sigurno da crnogorske službe to isto imaju, ali je očigledno da postoji blokada i da nadležni nijesu spremni da procesuiraju šverceri. Očigledno da je nešto trulo u ovoj Vladi i da u samoj Vladi imamo ljude koji su plaćeni od švercerske mafije da rade taj posao”, ističe Medojević.

Po njegovom mišljenju, moramo dobiti odgovor “da li premijer ima rodbinske veze sa ljudima koje su službe označile kao vodeće ljude za šverc cigareta”.

“Premijer mora da zaštiti svoj kredibilitet i ako ima porodične veze sa nekim ljudima to ga ne kompromituje ali mora da ih objavi i objasni”, kaže Medojević.

Ističe i da je važno pitanje za Abazovića “šta se dešava sa smrću bivšeg policijskog načelnika Rudolfa Elezovića u Ulcinju”.

“Mjeseci su prošli a ne možemo da dobijemo zvaničnu verziju događaja. Onaj ko može da vjeruje da se čovjek ubio pa nakon toga bacio pištolj u vodu je na nivou logike neprihvatljivo”, rekao je Medojević.

Abazović, kako kaže, mora da odgovori ko je naručio 1.600 kilograma kokaina i zašto još neko nije uhapšen zbog toga.

“Očigledno je da Abazović nije isporučio rezultate koje je obećao i da je zadržan kadar na komandnim pozicijama od Veselina Veljovića”, zaključio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krsto
17.09.2021-18:43 18:43

Abazovic kaze da te cigare nisu za sverc vec za njegovu licnu upotrebu…On ne moze da stigne sve da popusi…Trenutno je zauzet Joanikijem Vulinom i Vucicem