Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Nastavljen šverc cigareta pod upravom Krivokapića

Prema njegovim riječima, Krivokapić, ministar finansija Milojko Spajić, Vukšić i Brđanin su u teškom kriminalu

Nastavljen je šverc cigareta preko Luke Bar i pod upravom premijera Zdravka Krivokapića, saopštio je predsjednik PzP-a Nebojša Medojević, i poručio da će istraga pokazati kolika je mjera njegovog profita.

Prema njegovim riječima, sredinom maja iz skladišta u Slobodnoj zoni Bar izašla su 94 kontejnera ili 940 tona cigareta, a šverceri su uzeli 25 miliona eura čistog profita.

“Pod režimom Đukanovića 100 eura po master kejsu je išlo ljudima u vlasti. Najviše, naravno njemu i bratu, ali svoj dio ima i šef ANB-a, direktor policije, direktor Carine, ali i probrani carinici, granični policajci, operativci ANB-a”, naveo je Medojević.

Ističe da je po tom cjenovniku 9,4 miliona eura otišlo u džepove i ljudima iz ove vlasti.

“Najviše premijeru, šefu ANB-a i direktoru policije. Pored toga, na ulicama Crne Gore i prva tri mjeseca 2021, na crno je prodato oko 200 tona cigareta (bez plaćenih akciza i PdV), gdje je zarada švercerima bila 10 miliona eura, a državni budžet je oštećen za 20 miliona eura”, ističe Medojević.

Kako dodaje, Krivokapić kaže da neće da komentariše rekla-kazala priče.

“Pobjegao je sa kontrolnog saslušanja o švercu u Odboru za bezbjednost, koji je predsjednik Odbora Milan Knežević zakazao povodom moje inicijative. Zašto je bježao ako nema veze sa švercom? Sjajna prilika da mi saspe u lice istinu i demantuje moje tvrdnje?”, naglasio je Medojević.

Tvrdi da je pobjegao jer zna da je ova priča istina.

“I tu istinu znaju u ANB-u. Zato je potrčao da, bez mišljenja Odbora za bezbjednost, imenuje svoga ortaka u švercu Vukšića za direktora ANB-a. Krivokapić, mora da zna da se 94 šlepera cigareta je može “provući” kroz Crnu Goru, a da nadležne službe ne saznaju sve detalje”, poručio je Medojević.

Krivokapić je, prema njegovim riječima, odobrio šverc i naložio šefu ANB-a Dejanu Vukšiću i direktoru policije Zoranu Brđaninu da obezbjeđuju ovaj transport.

“Ja da sam premijer Crne Gore, pozvao bih specijalnog tužioca i dao mu nalog da odmah procesuira sva lica koja su uključena u šverc cigareta. Premijer treba da vodi zemlju i da bude obavješten o svim važnim dešavanjima u zemlji. A Krivokapić od mene traži dokaze. Dokaze treba da traži od Katnića”, kazao je Medojević.

Dodaje, da po Ustavu i zakonu on goni počinioce krivičnih djela.

“A od mene treba da tražite saznanja i analize, jer se ja decenijama bavim borbom protiv organizovanog kriminala, dok ste vi ljubili ruke Radmili Vojvodić”, poručio je Medojević.

Predsjednik PzP-a ističe da premijer mora da zna: ime broda kojim dolaze cigareta u Bar, ime agenta koji prihvata tovar na brodu, ime špedicije koja mijenja originalnu dokumentaciju i cigareta nastavljaju put kao druga roba, imena carinika koji dopuštaju da cigarete izlaze iz skladišta u Luci Bar pod lažnom deklaracijom kao druga roba i tačne lokacije 3 magacina u slobodnoj zoni Luke Bar koje je Katnićev tim zaobišao prilikom poslednje inspekcije.

“Nažalost, ovaj premijer je u 62 godini ušao u šverc cigareta jer više od Gospoda i Crkve, voli pare. Da Krivokapić nije uključen u šverc, ovih 94 kamiona bi bili zaustavijeni, vozači pohapšeni i 940 tona cigareta zaplijenjeno”, saopštio je Medojević.

Kako dodaje, organizatori, agenti, korumpirani carinici, policajci i službenici ANB-a bi bili krivično procesuirani i uhapšeni.

“Kako se ništa od toga nije desilo, jasno je da je vrh vlasti pomagao logistički švercerima i da je za tu ‘uslugu’ plaćena uobičajena tarifa koja se decenijama plaćala braći Đukanović. Niko ne bi rizikovao pad robe vrijedne 100 miliona eura bez prethodnih garancija vrha vlasti i službi da je put siguran. Tragovi ostaju, svjedoci su tu (doduše poneki se nađe sa rupom od metka), tragovi novca se teško brišu (posebno kada imate alavu i bahatu porodicu)”, naveo je Medojević.

Prema njegovim riječima, Krivokapić, ministar finansija Milojko Spajić, Vukšić i Brđanin su u teškom kriminalu.

“Da sam ja premijer već bi bili u Spužu. Država treba da se voli i gradi, obnavlja i diže iz pepela poslije 30 godina pljačke i otimanja. Ne može, Krivokapiću, da se pljačka. Ja znam da ti je Milo idol, ali ti nijesi on. Ti ćeš završiti u Spužu ili Kinšasi, ako ti je lakše”, zaključio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
12.06.2021-11:37 11:37

Medo kazes da se ti pitas policajci i službenici ANB-a bi bili krivično procesuirani i uhapšeni. već bi bili u Spužu ! Porucujes Krivokapiću, Ti ćeš završiti u Spužu ili Kinšasi, ako ti je lakše”,Zato tebe ne smije niko nista dat od plijena koji se uzme samo mos gledat sa strane LAV JE LAV -CAR JE CAR! Zato tebe ne smiju dat nista da se pitas zivjela penzija! !

Krsto
13.06.2021-06:08 06:08

Samo ti Krivi care
svercuj cigare
Znamo dobro mi
da i rakiju i prasak
svercujes ti
Tek se sada vidi
koliko ti Medo zavidi
Al je Medo
tek lopov sitan
a ne MAFIJAS
kao ti i Dritan