Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Napad na Kneževića je napad na državu

''Napadi na lidere DF nijesu novost, ali sada očekujemo od tužilaštva da adekvatno reaguje i procesuira napadače. Napadi na poslanika su atak na državu i građanski mir i stabilnost zemlje''

Napad na poslanika i predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu i člana Vijeća za nacionalnu bezbjednost Milana Kneževića je napad na državu, kazao je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

“Ekstremistička ostrašćena politika podjela koju sprovodi bivši režim daje opasne rezultate. Raspad starog režima prati i ekstremizam, jezik mržnje i nasilje”, kazao je Medojević u izjavi za medije.

Kako je istakao, državni tužilac mora najoštrije reagovati na svaki vid nasilja koji je politički ili nacionalno motivisan jer se radi o nasilju koje lako može eskalirati i destabilizovati zemlju.

“Napadi na lidere DF nijesu novost, ali sada očekujemo od tužilaštva da adekvatno reaguje i procesuira napadače. Napadi na poslanika su atak na državu i građanski mir i stabilnost zemlje. Napad na Milana Kneževića je dodatno uznemirujući jer on obavlja važnu funkciju predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu i član je Vijeća za nacionalnu bezbjednost i za njegovu ličnu bezbjednost odgovorne su službe bezbjednosti koje moraju profesionalno da rade svoj posao”, navodi Medojević.

Prema njegovim riječima, sudije prilikom postupanja u ovom predmetu moraju voditi računa o društvenoj opasnosti ovakvih napada i odrediti adekvatnu kaznu koja će preventivno djelovati na sprečavanje nasilja i ekstremizma na političkoj i nacionalnoj osnovi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
boro
08.12.2022-11:08 11:08

Napad na državu zbog Pipuna lažova! E Medo jesi li ti normalan

džudović
08.12.2022-11:12 11:12

Medojeviću, ne avetaj da te zamolim. Na državu je napadao Milan, zvani Pipun, a da nijesi riječ prozborio jer smatraš da je u redu ono što je Pipun radio u Skupštini. Pipun ima neke probleme pa ako si mu drug, pomogni mu da ih riješi ili prevaziđe.

BobZeković
08.12.2022-11:26 11:26

Međed je potpuno promašio. Isto ka u slučaju Trump, kad mu je čestitao pobjedu, u ubjedljivom porazu. A ovo za napad na Kneževića je reakcija potpuno istrošenog političara, koji više ne razlikuje dan od noći, svjetlost od mraka, a lično živi u svijetu strašne izdaje i neprijateljstva prema Crnogorcima i Crnogorkama, prema Crnoj Gori. OPREM DOBRO I SRETNI PUT U NIŠTAVILO MEĐEDE!