Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Mislim da je Gojko Perović saradnik ANB

Mi smo se, kao politička organizacija Demokratski front (DF), susreli s imenom Zdravka Krivokapića kad je Andrija Mandić bio na sastanku u kripti hrama u Podgorici s Amfilohijem Radovićem i Joanikijem Mićovićem. Tu su bili još Vladimir Božović (Matica srpska u Crnoj Gori) i pop Gojko Perović, kazao je Nebojša Medojević, poslanik i jedna od lidera DF-a

Mi smo se, kao politička organizacija Demokratski front (DF), susreli s imenom Zdravka Krivokapića kad je Andrija Mandić bio na sastanku u kripti hrama u Podgorici s Amfilohijem Radovićem i Joanikijem Mićovićem. Tu su bili još Vladimir Božović (Matica srpska u Crnoj Gori) i pop Gojko Perović, kazao je Nebojša Medojević, poslanik i jedna od lidera DF-a.

„Prije toga, jedno dva mjeseca, volšebno se osniva jedna parapolitička organizacija, NVO Ne damo Crnu Goru (svetinje); osniva je Božović i okuplja profesore Univerziteta za koje manje-više nije čuo, niti su se nekad u javnosti pojavljivali kao opozicionari”, kazao je Medojević sinoć na TV „A1”.

Kako je rekao, i Božović postavlja na čelo te organizacije Zdravka Krivokapića – koga u tom trenutku niko ne poznaje- ni da je Krivokapić branio SPC, ni da je govorio protiv režima, ni da je bio opozicija.

“E sad, ko je Božoviću predložio Krivokapića? Ja mislim, a imam i odrđena saznanja da je to Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB). Znači – UDBA”, rekao je Medojević, dugogodišnji član Odbora za bezbjednost Skupštine Crne Gore.

On je dodao da misli da Božović sarađuje s ANB, kao i Gojko Perović.

“I nije tačno da su Amfilohije ili Joanikije predložili ovoga Krivokapića. Njega je plasirao Božović, preko NVO koja nije išla na izbore”. Sad se postavlja pitanje: ko je Božoviću rekao da izabere anonimnog profesora Krivokapića? Pa su onda Božović i Gojko Perović to predložili Amfilohiju i Joanikiju. A Mandić je došao na već gotov prijedlog. Ja veoma poznajem tu strukturu i osnovano sumnjam da je Božoviću ANB predložila Krivokapića”, naveo je on.

O novom v.d. direktora ANB Dejanu Vukšiću, Medojević je kazao:

„Ja za tog gospodina, a evo već sam 14 godina u sketoru bezbjednosti kao jedan od članova Odbora za bezbjednost, pratim to profesionalno – nikad nijesam čuo! Sama ta činjenica već nije dobra preporuka za njega. Taj čovjeku se nije nikad bavio sektorom bezbjednosti, što znači da on teško može donijeti neke promjene i reforme. A Krivokapić govori o nekoj ‘meritokratiji’, ‘ekspertima’, CV-jima… Pa ovaj čovjek (Vukšić) nikad nije bio u tom poslu”.

Medojević kaže da je bio protiv da SPC nameće Krivokapića za premijera:

„Ja mislim da je SPC potpuno prevarena. Željela je da ima uticaj postavljanjem mandatara – premijera. To je nesporno. Ja sam bio protiv toga – crkva nema šta da traži u politici. A sad Krivokapić više nikom ne ljubi ruku. Osim Stoltenbergu (NATO)”, zaključio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
18.12.2020-20:42 20:42

Medojevicu djilkosu iz Kaludre,kao prvo Gojko Srbin iz Cuca nije “obicni”pop,vec rektor srednje skole bogoslovije koja nidje nije prijavljena i koja radi na divlje drugo sto se tice “ciji je dousnik” tu mogu reci da ste jednaki i da obadvojica ne valjate “lulu duvana”.