Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Memorandum o kapitulaciji i izdaji

''Ovaj Memorandum trajno eliminiše svaku šansu da je Crna Gora moguća kao pravno društvo i pravna država gdje sila zakona biti iznad zakona sile''

Ako je tačno da u ovom Memorandumu piše da: “Crna Gora mora biti država u kojoj se neće sprovoditi revanšizam po bilo kom osnovu.” onda se to ne može nazvati nikako drugačije nego Memorandum o kapitulaciji i izdaji, saopštio je jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević.

Sasvim sam siguran da potpisnici Memoranduma, kaže Medojević, “nijesu svjesni istorijske potrebe sa suočavanjem sa prošlošću i tranzicionom pravdom”.

“Ideja davanja garancija Đukanoviću o imunitetu od bilo kakvog krivičnog progona je opasna poruka da naše društvo ni njegova elita nema hrabrosti niti svijesti o značaju pravde za izgradnju jednog slobodnog, demokratskog društva i pravne države”, poručio je Medojević.

Zabran rada DPS, kako kaže, nije revanšizam, već “pravda”.

“Nuđenje amnestije čovjeku koji je razorio moral nacije i naš tradicionalni sistem moralnih vrijednosti, uništio privredu, opljačkao građane i državu, stvorio najopasnije narko kartele za šverc cigareta i droge u Evropi, produbio naslednje podjele, od Crne Gore napravio sugurnu kriminalnu kuću, privatizovao institucije sistema”, se ne može drugačije nazvati nego kao izdaji! Davno je Sveti Petar Cetinjski rekao Crnogorcima: Vi radite ono što znate , ali ne znate šta radite! Zabrana rada DPS-a kao političkog krila mafije, hapšenje lopova koji su sa pozicija vlasti opljačkali ovaj narod i državu i zaplijene njihove imovine i vraćanje narodu i državi, gospodo potpisnici, NIJE REVANŠIZAM. TO JE PRAVDA”, naglasio je Medojević.

Prema njegovim riječima, Memorandum je pomirenje države i naroda sa, kako kaže, “korupcijom i kriminalom”.

“Tačnije, politički akt kapitulacije države pred mafijom. Ovim nerazumnim aktom, u temelje buduće Crne Gore se ugrađuje nekažnjivost. Šalje se opasna poruka sledećim naraštajima da se kriminal i korupcija istplati. Da postoje neki članovi naše zajednice koji su nedodirljivi i za koje zakoni ne važe. Da je finansijska i kriminalna moć iznad države””, ocijenio je lider PzP.

Ovaj Memorandum trajno eliminiše svaku šansu da je Crna Gora moguća kao pravno društvo i pravna država gdje sila zakona biti iznad zakona sile.

Samo kukavice i izdajnici mogu, kaže Medojević, “potpisati KAPITULACIJU države pred MAFIJOM”.

“Ovim aktom, potpisnici se odriču slobode i demokratije i prihvataju SILU kao jedinu vrijednost. Crnom Gorom se širi nepodnošljivi osjećaj NEPRAVDE. Narod traži da se DPS, kao lopovska sekta, političko krilo mafije, zabrani, njihovi korumpirani funkcioneri pohapse, a imovina stečena kriminalom vrati narodu i državi”, dodao je Medojević.

Kako navodi, zato je DF-u sve više neprihvatljiv koaliciji za KAPITULACIJU,” a sve više prihvatljiv opljačkanim, osiromašenim i obespravljenim građanima”.

“Zato se u ovom Memorandumu ne pominje otvaranje dosijea UDBE, lustracija, zabrana DPS-a, hapšenja režimskih lopova i ubica, nezaobilazni mehanizmi demontaže totalitarnih poredaka. Ova kapitulacija države Crne Gore pred mafijom, koju pokušavaju da lažno nazovu pomirenje, je prihvatljivo i za SDP i SD koji će ovaj sramni akt potpisati nešto kasnije, da bi se onda na kraju pridružila i lopovska sekta DPS”, pojasnio jeMedojević.

Napominje da je DF svjestan vrijednosti za koje se bori.

“One su vanvremenske i univerzalne i samo ona društva koja su sposobna da ih odbrane imaju tu čast i privilegiju da žive u normalnim državama, u kojoj ustav i zakoni garantuju sva prava svima, institucije sprečavaju diskriminaciju i garantuju prava, u kojima nema privilegovanih i nedodirljivih, u kojima su svi ljudi jednaki pred zakonom”, naveo je jedan od lidera DF-a.

DF je nastao kao politički pokret za istorijsko pomirenje Crnogoraca i Srba, navodi Medojević, ali i svih drugih nacionalnih zajednica, ali ne oko vlasti, već oko vrijednosti.

Dodaje da bez slobode nema slobodnih izbora.

“Bez slobodnih i fer izbora nema demokratije. Bez demokratije nema pravne države. Bez pravne države nema uspješne i efikasne ekonomije. Bez uspješne ekonomije nema ni solidarnosti i socijalne pravde Dakle, bez SLOBODE nema ŽIVOTA dostojnog vremena i prostora u kojem živimo”, istakao je Meodjević.

”Pristajanje na kapitulacijom pred Mafijom Mila Đukanovića i garantovanje imuniteta od krivičnog progona je kraj države Crne Gore kakvu je mi pamtimo. To je nova Kolumbija na Jadranu, sa slabim institucijama, poslušničkim marionetskim strankoidima i Vladama, strukturnom korupcijom i siromaštvom, malom kastom nedodirljivih i nekažnjivih moćnika koji su iznad zakona. Zemlja bijede i nepravde. DF na to ne pristaje. Samo zajedno sa našim narodom nastavljamo borbu za slobodu, čast i dostojanstvo Crne Gore. Nema povlačenja! Nema predaje!”, zaključio je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
17.12.2021-03:25 03:25

Prdonjo preletacevicu,Sveti Petar Cetinjski se obracao Crnogorcima,a ne posrbicama genocidasima dje i ti spadas. Danas bi se to moglo ovako primijeniti: Crnogorci, vi ne znate sto cinite jer dadoste zlotvorima i najgorem sljamu ljudskom da postanu drzavljani Crne Gore! Ti ce vi zlotvori gledati vrat da slome, a nasu majku Crnu Goru predaju zlocincima picoustancima u njiove krvave ruke! To je znacenje te recenice medo rogonjo!