Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Medojević: Mandatar molio Markovića i MMF da se uključe u pregovore o budžetu, obje strane ga odbile

Krivokapić i zet niti imaju znanja niti ideja kako da spriječe bankrot i zaustave recesiju. Poslušnici Ambasada, sada su ponavljači kod MMF. Štitiće interese povjerilca i tajkuna. Prve i druge familije”, naglašava Medojević

Predlog budžeta za 2021. je uradila Vlada Duška Markovića uz saglasnost MMF. Mandatar Zdravko Krivokapić je ponizno molio i Markovića i MMF da se on i njegov zet uključe u pregovore, ali su ga obje adrese odbile, jer je do izbora Vlade samo običan građanin koji doduše mislima pomjera planine, rekao je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Medojević

– Mandatar neće moći da mijenja ključne parametre budžeta koji je usaglašen sa MMF. Ostaje mu samo da već definisani okvir javne potrošnje, deficita i mjera štednje raspodijeli na 12 ministarstava. Mandatar i njegov zet nijesu javno iznijeli nijednu ideju u vezi strukture budžeta i ekonomske politike tako da je jasno da će ova Vlada biti Vlada kontinuiteta pogubne neoliberalne ekonomije Đukanovića. Samo što će troškove oštrog programa štednje prenijeti na sirotnju, dok će interesi tajkuna prve i druge familije biti zaštićeni – ocijenio je Medojević.

Ulazimo, kako je dodao, “u grčki scenario dužničke krize, oštrih mjera štednje, smanjenja plata i penzija, rasta nezaposlenosti, eksplozije siromaštva i beskonačnog kruga recesije”.

– Krivokapić & zet niti imaju znanja niti ideja kako da spriječe bankrot i zaustave recesiju. Poslušnici ambasada sada su ponavljači kod MMF. Štitiće interese povjerilaca i tajkuna prve i druge familije. Dragi građani, kada vam smanje plate i penzije, kad ostanete bez posla, kad vas gazda izbaci iz stana, kad  izvršioci krenu da vam naplaćuju dugove, kad ne budete imali da obezbijedite hranu za vašu djecu znajte da su reforme spriječili vladari iz sijenke- Gojko Vlado, Miško i Željko – navodi Medojević.

Oni su, prema njegovim riječima, odgovorni za sve što nas čeka.

– Demokratski front je imao plan za reforme. Nijesu nam dali da vam ponognemo. Važniji su bili interesi tajkuna Prve i Druge Familije. Neka nam je bog u pomoć – poručio je Medojević.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve