Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Medojević: Kriva Vlada mora odmah prestati sa švercom cigareta preko Luke Bar

''Slaba Vlada ne može da očisti zemlju od mafije. Nema jake reformske Vlade bez DF-a. Samo DF oslobađa''

“Nove packe međunarodnih partnera oko šverca cigareta. I pored jasnih upozorenja premijera Velike Britanije Borisa Džonsona da kriva Vlada mora odmah prestati sa švercom cigareta preko Like Bar, to se nije desilo”, tvrdi lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Naprotiv, kako tvrdi Medojević, inspekcija Odbora za bezbjednost je, na licu mjesta, ustanovila činjenično stanje da su magačino u slobodnoj zoni Luke Bar krcati cigaretama koje su namijenje za “tranzit” tj. za šverc.

“Nakon mog javnog razotkrivanja da je i kriva Vlada nastavila stari šverc Đukanovića i da je u maju 2021. prošvercovano 940 tona ili 94 kontejnera cigareta i da je, po već ranijoj tarifi, neko iz naše vlasti uzeo 9,4 miliona eura provizije, i našim međunarodnim partnerima je postalo jasno da i ova Vlada nije imuna na torbe keša, koje su decenijama išle prema DPS-u i vladi Đukanovića”, poručio je Medojević.

Propast međunarodne akcije zaplijene 1.500 kilograma kokaina, koja, tvrdi Medojević, nije rezultirala hapšenjem stvarnih vlasnika robe, zbog curenja povjerljivih informacija iz “srca Vlade prema klanu, definitivno je ukazala na činjenicu da ključni ljudi iz Vlade, imaju nedopuštene relacije sa bivšim režimom i narko klanovima”.

“Ljubaznost, snishodljivost, poltronski i sluganski odnosa koordinatora bezbjednosnih službi prema šefovima DPS narko kartela, zabrinuo je naše partnere, kojima je dosta ovog vodvilja i cirkuskih predstava sa klovnovina i sada traže konkretne akcije i rezultate. Sklonost ka hedonizmu, luksuzu, fensi žurkama i ispunjavanje dječačkih snova, nije izgleda oduševila strance i sada dolazi faza zavrtanja ušiju”, ističe Medojević.

Borba protiv mafije je, dodaje lider PzP-a, najvažniji državnički prioritet i ona se ne može voditi, “praveći paktove i manjinske Vlade sa strankama koje su decenijama podržavale kriminalizaciju našeg društva i očekivati podršku od DPS mafije”.

“Svima je jasno da je ključni element ovog Memoranduma, davanje opšteg imuniteta Đukanoviću od krivičnog gonjenja, što znači da će mafija moći mirno da legalizuje svoje krvave profite i da bude zaštićena od krivičnog progona. Dritan je pokazao da je za fotelju premijera spreman i na pakt sa samim đavolom. Ali nijesam siguran da ce međunarodni partneri dati iste garancije koje Milu nude vlasnici Vijesti”, dodaje lider PzP-a.

Đukanović vrlo dobro zna, ističe Medojević, da je “Ričard Holbruk dao i pisane garancije Radovanu Karadžiću, da ako napusti politiku da mu se neće suditi za ratne zločine”.

“A Holbruk je tada imao mnogo veća ovlašćenja nego što Eskobar ima sada. I Đukanović jako dobro zna kako su SAD ispunile svoja obećanja. Svi potpisnici memoranduma moraju biti svjesni da je DPS dio problema i da se sa takvim društvenim, političkim i bezbjednosnim kancerom ne može graditi stabilna i pravna država. Slaba Vlada ne može da očisti zemlju od mafije. Nema jake reformske Vlade bez DF-a. Samo DF oslobađa!”, zaključio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
17.12.2021-02:49 02:49

Medo preletac mora odmah restati sa baljezganjem, a tad ce i stati sverc cigareta.