Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Knežević traži da mu se dozvoli nošenje oružja

On je rekao da je DF-u iz nekoliko izvora rečeno da "određene kriminalne strukture povezane za bezbjednosnim službama i tajkunima iz regiona" planiraju određene akcije kojima bi izazvale nestabilnost u Crnoj Gori

Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori ugrožena je zbog sukoba švercerskih klanova u DPS-u, kazao je jedan od lidera Demokratskog fronta, Nebojša Medojević.

foto Arhiva

On je rekao da je DF-u iz nekoliko izvora rečeno da “određene kriminalne strukture povezane za bezbjednosnim službama i tajkunima iz regiona” planiraju određene akcije kojima bi izazvale nestabilnost u Crnoj Gori.

“Regionalni mediji su objavili da postoji jedan od mnogih planova da se ugrozi život Milana Kneževića, na način da se izvrši atentat na njega”, kazao je Medojević na pres konferenciji DF-a.

Rekao je da su pozvali premijera Duška Markovića da se na najozbiljniji način provjere informacije koje u sebi uključuju i “djelovanje više regionalnih struktura”.

“Mi smo prikupili dosta informacija i saznanja, ali zbog osjetljivosti trenutka, ne želimo da javnost opterećujemo imenima i detaljima koje imamo. Pozivamo naše i službe u regionu ili demantuju ili potvrde saznanja koje imamo, a to je da određene strukture planiraju atentat na jednog od lidera DF-a”, rekao je Medojević.

Kazao je da nije isključeno i da bi neko drugi mogao biti meta.

Milan Knežević je rekao da se u regionalnim i jednom dijelu crnogorskih medija informacija o mogućem atentatu pojavila u petak, a da policija, ANB i Specijalno tužilaštvo do danas nisu reagovali “na čuvenom Tviteru” da se radi o “hibridnoj vijesti i ratu protiv Crne Gore”.

“Vjerujem da je taj scenario moguć. Ne tražim policijsku pratnju i zaštitu, samo da se dozvoli meni, mom obezbjeđenju i porodici nošenje oružja, pa ćemo već naći način da se izborimo”, naveo je Knežević.

“Kada država ćuti na ove informacije, mi ćemo morati da se samoorganizujemo”, poručio je on.

Kako je rekao, premijer Marković ne mora da odgovori na ove informacije, ali da on očekuje da mu ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić već danas dozvoli nošenje oružja, kao i članovima njegove porodice i obezbjeđenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve