Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: “Katnić školski primjer za lustraciju”

On je poručio da će se na primjeru Katnića edukavati generacije pravnika i vidjeti kako izgleda “degeneracija prava pod uticajem službi bezbjednosti, politike i mafije”

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić školski je primjer za lustraciju, ocijenio je lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević. Iz DF-a kažu da to, što Milivoje Katnić ne želi podnijeti ostavku, je potpuno razumljivo, jer kako kažu, nastoji da izbjegne krivično-pravnu odgovornost.

Medojević

Katnić je današnjoj konferenciji za novinare Specijalnog državnog tužilaštva rekao da nije čuo da su ga čelnici nove parlamentarne većine kritikovali, osim onih koji su osuđeni, prvostepeno ili pravosnažno.

“Evo zašto, zabrana rada Demokratske partije socijalista (DPS), otvaranje dosijea udbe. Ove udbaše, model Goli otok-48, odmah ukloniti iz sistema”, rekao je Medojević.

On je poručio da će se na primjeru Katnića edukavati generacije pravnika i vidjeti kako izgleda “degeneracija prava pod uticajem službi bezbjednosti, politike i mafije”.

“Crna Gora je zrela za patriot act. Ugroženi su vitalni interesi države i nacije”, kazao je Medojević.

DF: Katnić nastoji da izbjegne krivično-pravnu odogovornost

Iz DF-a su saopštili da je Milivoje Katnić na sebi svojstven način izveo “otužni performans sa svojim sumnjivim saradnicima”, pokušavajući da strah i paniku, koju osjećaju zbog nadolazećih promjena, prikrije  frazama, koje, kako kažu, više ne izazivaju ni podsmijeh.

“A kad je riječ o montiranim postupcima za tzv. “državni udar”, i pranje novca, koji se vode protiv čelnika i funkcionera Demokratskog fronta, DF smatra da Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović misle isto kao i Andrija Mandić, Milan Knežević, Nebojša Medojević, i sto trideset pet hiljada građana, koji su Koaliciji, okupljenoj oko DF-a, dali podršku da vodi ovu državu u naredne četiri godine,”naveli su u saopštenju.

Oni su pozvali Katnića da ukoliko ima neka druga saznanja da ih prezentuje crnogorskoj javnosti.

DF ga takođe poziva da saopšti crnogorskoj javnosti i da li je neko u prethodnih petnaest dana razgovarao sa njim, i raspitivao se o presudama liderima Demokratskog fronta kako bi ih eliminisao iz političkog života.

“Zvuči gotovo nevjerovatno da Milivoje Katnić, rekorder po broju oborenih crvenih Interpolovih potjernica, rekorder po broju iznuđenih sporazuma o krivici, kao i rekorder po zlupotrebama službenog položaja, tvrdi da je Evropska komisija u svom Izvještaju pohvalila sve njegove neslavne „rekorde“”, naveli su u saopštenju.

Iz DF-a kažu da to, što Milivoje Katnić ne želi podnijeti ostavku, je potpuno razumljivo, jer kako kažu, Katnić nastoji da izbjegne krivično-pravnu odogovornost.

“Ali je i njemu dobro jasno da sitno broji do napuštanja funkcije GST-a, koju je toliko obezvrijedio i kriminalizovao. A ima više modela za njegovu smjenu, pa DF ovom prilikom ukazuje na model Udruženja nezavisnih pravnika Crne Gore, koje je vrlo precizno objasnilo i obrazložilo šta treba preduzeti protiv tužilaca i sudija tipa Milivoja Katnića i najbližih mu saradnika”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve