Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Jedino legitimno rješenje su parlamentarni izbori

Prema njegovim riječima, kada je 42. Vlada Premijera Krivokapića izgubila podršku većine koja je izabrala i glasala tu Vladu, jedino održivo, ispravno i demokratsko rješenje je bilo skraćenje mandata saziva Skupštine i zakazivanje vanrednih parlamentarnih izbora

Kada jedna Vlada izgubi podršku većine koja je izabrala, jedino legitimno rješenje su izbori, poručio je jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) i predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

“Nije u skladu sa evropskim standardima niti praksom razvijenih demokratskih zemalja da se nakon izbora mijenjaju parlamentarne većine i formiraju nekakve nakaradne ad hoc vještačke većine”, kazao je lider PzP-a Nebojša Medojević.

Prema njegovim riječima, kada je 42. Vlada Premijera Krivokapića izgubila podršku većine koja je izabrala i glasala tu Vladu, jedino održivo, ispravno i demokratsko rješenje je bilo skraćenje mandata saziva Skupštine i zakazivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

“DPS je pokušao da stvaranjem nove neprincipijelne, nelegitimne i protivustavne većine, iza koje ne stoji izborna volja građana, formira 43. Vladu političkim inženjeringom, korumpiranjem djelova parlamentarne većine (URA i SNP) kako bi neutralisao političku volju ubjedljive većine građana iskazanu na izborima 30.08.2020. Ušli su u politički hazard sa Abazovićem, vjerujući u njegov politički i ljudski integritet i riječ koju im je dao”, saopštio je Medojević.

On je ocijenio da je DPS u želji da napravi političku štetu DF-u i “spriječi neophodne sistemske promjene i demontažu bolesnog lopovskog sistema DPS prihvatio Dritana kao spasonosno rešenje”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
MUSTAFA
10.07.2022-18:42 18:42

Mece jedino rjesenje su IZBORI vladu da ti vodi kakva je bila ova manjinska sa  2% je s stidno i ponizavajuce jedne  MJESNE ZAJEDNICE a kamoli DRZAVE -SAMO IZBORI  !!