Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Iza nekih stranaka nove vlasti stoje tajkuni koji su i do sada sarađivali sa režimom

Prva poruka nove vlasti, naglašava Medojević, mora biti demontaža totalitarnog sistema i radikalne reforme

Poruka “nema revanšizma” je veoma opasna jer može biti parola za skrivanje opasnih dilova između starih struktura moći i predstavnika nove vlasti koji neće dirati postojeće sjeme moći i uticaja. Prva poruka nove vlasti mora biti demontaža totalitarnog sistema i radikalne reforme, napisao je danas predsjednik Pokreta za promjene PzP Nebojša Medojević na svom Facebook profilu.

Nebojša Medojević

On ističe da je na istpitu je politička elita, tj. parlamentarne stranke koje su dobile mandat građana za promjene i demontažu “bolesnog Đukanovićevog režima”.

“Ako budemo donosili odluke u interesu građana i države i vodili računa o ispunjenju naših predizbornih obećanja biračima, lako će se formirati Vlada koja odgovara samo građanima, a ne tajkunima, predstavnicima globalne duboke države i tzv. “zdravom jezgru” DPS”, naglasio je Medojević.

On je istakao da tajkuni još imaju moć, te da su opasni i spremni da kontrolišu transfer moći ka građanima.

“Sada se traže slabe karike u novoj vlasti koje će se proglasiti “razumnim” i koji će osporavati, usporavati i sprečavati radikalne političke i institucionalne reforme i demontažu pobjedičnog sistema. Zato je poruka “nema revanšizma” veoma opasna jer može biti parola za skrivanje opasnih dilova između starih struktura moći i predstavnika nove vlasti koji neće dirati postojeće sjeme moći i uticaja”, istakao je on.

Medojević je naveo da prva poruka nove vlasti mora biti demontaža totalitarnog sistema i radikalne reforme.

To, kako ističe, ne znači komunističke likvidacije i lažna montirana suđenja, nacionalizacije privatne svojine i progon nekomunista, 1945, Goli Otok 1948, DPS sigurni glas.

“Ne. Odlučno odbacujemo komunističke metode progona i obračuna sa neistomišljenicima. Oni su tako otimali moć od naroda od 1945. i prenosili je u partiju, a kasnije u mafiju i na kraju sva moć je skoncentrisana u rukama jednog čovjeka. Koji je još uvijek predsjednik Crne Gore. Ugledamo se na najbolje lekcije iz uspješnih tranzicija bivših komunističkih zemalja – Češke, Poljske, Estonije, Slovenije, Litvanije, Istočne Njemačke, a želimo da izbjegnemo fatalne greške losih tranzicia- Rusije, Rumunije, Bugarske, Srbije”, dodao je Medojević.

Prema njegovim riječima, ako se nova vlast bude pravila da se radi samo o pukoj smjeni vlasti, bez demontaže sistema, Đukanović će lagano nastaviti da povlači konce iz sjenke i pravi razne dilove sa novom vlašću.

“Posebno ako znamo da iz nekih od stranaka iz nove vlasti stoje medijski, finansijski i građevinski tajkuni koji su i do sada vrlo uspješno sarađivali sa režimom i pravili milione”, istakao je Medojević.

On je poručio da zastupa program PzP-a i DF-a i traži radikalni raskid sa prethodnim režimom, demontažu mehanizama totalitarne vlasti i temeljne reforme.

“Zato smetam. Ali to nije ništa novo. Borba PzP-a protiv tih centara moći traje od osnivanja 2006. Meta smo njihovih medijskih napada. Organizuju svoje botove i plaćaju razne mim stranice na Fejsbuku da nas blate i šire laži o nama. Vrbuju naše članove i od njih prave svoje poslušnike u njihovim privatnim političkim strankama”, dodao je Medojević.

Poručuje da PzP nikad neće prevariti svoje birače.

“Podržaćemo svaku vladu bez DPS-a, ali nećemo odustati od svog programa reformi”, zaključio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mitar
13.09.2020-16:47 16:47

A ne moze prezalit ministarsko mjesto..

Boro
14.09.2020-16:08 16:08

Napadno Vijesti. Napadno Ivanović i njegovog mentora jer i sam znaš da su oni zlo za Crnu Goru kakvu ti želiš. Ajde stisni petlju i rwciim u četri oka svama nemožemo napred. I onda će te narod cijeni ti. Ovako si samo magla. Najlakše ti je napadati Mila jer te on neuzima za ozbiljnog političara jer si ti samo politička protuva. I stobom manipulišu DF i sve oroaroske stranke. Treba da te je stid što si sa njima u koaliciji. Bolje i sa ovakvim dps no snima. A to ćeš i sam uvideti. Kako se nesgidiš da si u društvu… Pročitaj više »