Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Nudim premijeru opkladu – Crna Gora neće biti članica EU do 2024.

Prema njegovim riječima ne postoji politička volja niti saglasnost ključnih zemalja EU oko nastavka politike proširenja

Ko imalo prati dešavanja u Briselu povodom priče o proširenju EU zna da je ta priča završena. Nakon prijema Hrvatske, proces proširenja EU na Balkanu je završen, saopštio je predsjednik PzP-a Nebojša Medojević.

Prema njegovim riječima ne postoji politička volja niti saglasnost ključnih zemalja EU oko nastavka politike proširenja.

“Nakon BREXIT-a EU ne može da odluči ni da li će i sama više postojati, a pandemija je pokazala i svim građanima država članica EU da je rok trajanja ovog projekat istekao”, istakao je Medojević.

Poručio je da je EU u uslovima ozbiljnog zdravstvenog izazova, pokazala nesposobnom i neefikasnom.

“Sve veći broj političkih struktura u zemljama članicama, suočava se sa ozbiljnim posledicama na unutrašnjem planu zbog nesposobnosti EU da djeluje u uslovima krize i nestabilnosti”, naglasio je predsjednik PzP-a.

Kako navodi, okoštala birokratska struktura postala je sama sebi svrha.

“Sve politike i odluke su posledica snažnih lobističkih uticaja interesnih grupa-korporacija, medija, banaka itd itd. Građani više ne mogu da prepoznaju svrhu postojanja ogromne i skupe burokratije, za koju niko nije glasao i koja nikome ne odgovara, a koja njima ne isporučuje ništa”, dodao je Medojević.

Napominje da je prva politika EU koja je žrtvovana, upravo politika proširenja.

“Ja sam davno govorio o ‘drugoj ligi’ EU u kojoj će zemlje Zapadnog Balkana trenirati, pa će možda jednog dana (nikad) neka od njih biti primljena u prvu ligu. Ono što je realno jeste potreba samih zemalja Zapadnog Balkana za saradnjom i eliminisanjem birokratskih prepreka za slobodnu trgovinu, kretanje, investicije, zajedničke infrastrukturne projekte i zajedničke strategije prema strukturnim fondovima EU”, saopštio je predsjednik PzP-a.

Prema njegovim riječima ekonomska saradnja je naš interes i to treba sami da pokrenemo, jer donosi više investicija, više radnih mjesta i doprinosi ekonomskom razvoju.

“Teško je vise slusati papgajska ponavljanja naših poluintelektualaca i evrofanatika o ‘evropskom putu’, ‘evropskim snagama’, ‘lideru EU integracija’. Isprazne floskule koje ništa ne znače i samo služe za populističko obmanjivanje stanovništva”, poručio je Medojević.

Ističe da se EU neće širiti na Zapadni Balkan.

“Crna Gora neće biti članica ove EU. Za nas je pripremljen ‘Plan B’. Druga liga EU. Nudim Krivom Premijeru opkladu, da Crna Gora neće biti član EU 2024 godine. Mi koji malo ozbiljnije pratimo taj proces, znamo da se na tom planu ništa ne dešava”, navodi Medojević.

Kako dodaje, EU integracije stoje u mjestu.

“Zato je vrijeme da se suočimo sa realnošću i da prestanemo da narodu mažemo oči, prodajemo maglu i pričamo neistine. Nema više ‘evropskog puta’. Znam da će to teško pasti Krivom, Aleksi, Željku Ivanoviću i ostalim prodavcima magle, ali to je realnost”, zaključio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Vukan
24.07.2021-13:56 13:56

Znaci Krivi ostaje do 2024.. .sto ga onda cimate ili ste u dilu!

Vasington
24.07.2021-14:55 14:55

Cu Mecke ko tebe ili bilo kom garantuje da ce bit ziv do sjutra -SRCANI PRESEK -GOTOVO sta ce nam Evropa nama trebaju pomirenje naroda i sloga !!

Nikola
25.07.2021-13:52 13:52

Ovo govedo pogadja 100%,,,,ka i za Trump :))))))