Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Medojević: Džaba ambasade, Eskobar, Soroš, Crna Gora mora biti i srpska i crnogorska

Prema njegovim riječima, Srbi i srpstvo su u temeljima naše države i u kulturnom i duhovnom identitetu svakog pravoslavca, kao i, dodaje, Crnogorci i crnogorstvo

Crna Gora ne može opstati kao država ako je anti-crnogorska – to je je bila 90-te. Ali ne može opstati kao država, ako je anti-srpska. Crna Gora mora da nađe balans, poručio je predsjednik Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Medojević.

Lider PzP-a ističe da Crna Gora mora biti i crnogorska i srpska, ali ne na štetu, kako kaže, ni Bošnjaka, ni Albanaca Muslimana i Hrvata.

“Taj balans između crnogorskih Crnogoraca i crnogorskih Srba je temelj opstanka države. Džaba Ambasade, džaba Eskobar, džaba Picula, džaba Željko Ivanović i Miško Perović, džaba Soroš, džaba memorandumi i manjinske Vlade”, poručuje Medojević.

Prema njegovim riječima, Srbi i srpstvo su u temeljima naše države i u kulturnom i duhovnom identitetu svakog pravoslavca, kao i, dodaje, Crnogorci i crnogorstvo.

“To su dva dijela iste duhovne, kulturne, civilizacijske cjeline! Jedni druge ne možemo pobjediti ni uništiti niti eliminisati iz Crne Gore. Jedino racionalno i održivo riješenje je istovremeno i najlakše – da sjednemo i da se dogovorimo o zajedničkom životu i međusobnim odnosima uvažavanja, poštovanja, tolerancije i ujedinimo oko interesa naših porodica, naše djece, njihove budućnosti i obnavljamo skupa porušenu i opljačkanu državu Crnu Goru. Svi pokušaji asimilacije, diskriminacije, segregacije, progona i eliminacije Srba i srpstva iz Crne Gore vode zemlju u nestabilnost, sukobe i nestajanje Crne Gore”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cetinjanka
19.01.2022-10:24 10:24

Polako junace prvo ste htjeli da Crnogorce izbrisete da ne postoje sa uvredama i prijetnjama vama se nista ne smije vjerovat uvjerit nas nikad vise necete da nam mislite dobro dok god ne vratimo opljackano od okupirano sve manastire i crkve NASE  DJEDOVINE

Dragan pv
19.01.2022-10:48 10:48

E Medo sad ti lijepo objasni kako da ja kao Crnogorac i pripadnik CPC imam svoja prava. Kako da odem u crkvu,pomolim se Bogu. Oću da se krstim ali ne kao Srbin. Koji će to pop SPC da me krsti. I dok su god srpske zastave ispred crkvi mi to Ne prihvatimo. Crkva je Hrišćanska a ne samo vaša Srpska. A nekad je bila i Crnogorska.

RIR
19.01.2022-11:03 11:03

…Medeni ,za sve imas informaciju ali trebao bi znati što su temelji -1825 godine Matica Srpska iz Novog Sada je objavila da u CG nema nijednog Srbina /postoji dokument /
A Ti si sada četnik a ništa ne nauči u časnom LSCG –svaštačino ! samo laprdaš ne sluziš se istinom –pravi srbin koji svašta prica i prisvaja..

Lada
19.01.2022-16:44 16:44

Crna Gora može samo biti crnogorska i građanska, dakle i bošnjačka i albanska i srpska i hrvatska itd.
Srbi u Crnoj Gori ne mogu biti negirani ,ali ni privilegovani.