Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Do sad sam javnosti prezentirao manji dio dokaza o Spajićevim kriminalnim radnjama

Predsjednik PzP-a tvrdi da je lider Pokreta Evropa sad oštetio budžet države u više navrata

Milojko Spajić je bio anonimni čovjek koji se na poziciji našao uz pomoć crkve koja ga je predložila, te na leđima DF-a i koalicije Za budućnost Crne Gore postao ministar, zato bi trebao da pokaže političku korektnost i da kritike koje upućujem shvati ozbijno, poručio je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević, gostujući u Dnevniku Gradske RTV.

Do sad je, kako ističe, javnosti prezentirao manji dio dokaza koje ima o njegovim kriminalnim radnjama, ali za one najznačajnije je sve svoje informacije i saznanja dostavio glavnom specijalnom tužiocu.

“Postoji more dokaza za zloupotrebe položaja dok je bio na čelu ministarstva finansija. On je koristio svoju poziciju sa ciljem bogaćenja, nastavio je politiku DPS-a. Svu dokumentaciju koju posjedujem dostavio sam Vladimiru Novoviću”, kazao je Medojević.

Osvrnuvši se na Spajićeve veze sa farmaceutskom firmom “Glosarij”, Medojević navodi da su se u privatnim aranžmanima dešavale razne korupcionaške stvari, te da na prijave koje je tim povodom podnio iz tužilaštva još nije dobio odgovor, dok je u aferi sa kupovinom dva aviona Air Montenegra, kako tvrdi, Spajić oštetio državu za 11,2 miliona dolara.

“Tu je pitanje ekonomskih državljanstava koje su vlade i Abazovića i Krivokapića dijelili šakom i kapom, i ako brojni ljudi koji su ih dobili nijesu mogli proći bezbjedonosne provjere”, naglašava lider PzP-a.

Medojević dodaje i da je bivši ministar finansija umiješan u šverc cigareta i da je on imenovao Rada Miloševića na čelo Uprave prihoda i carina, iako on nije bio prvi na konkursu. Najavio je da će uskoro objaviti dokumentaciju koju posjeduje u vezi sa tim.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve