Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Crna Gora u ratnom okruženju, formirati vladu nacionalnog jedinstva

''Vrijeme je da se napravi konsenzus za očuvanje mira u zemlji. Država mora preuzeti odgovornost za obezjeđivanje povoljnih cijena životnih namirnica. Vrijeme je za nacionalno jedinstvo, Vlada mora biti sastavljena od iskusnih političara i patriota''

Crna Gora mora formiratu Vladu nacionalnog jedinstva jer se nalazi u ratnom okruženju, kazao je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.


Prema njegovim riječima, nevjerovatna je kampanja ministara Spajića i Milatovića i nekih medija da je neophodno da se zakaže Skupština da bi Vlada zaštitila interese građana usljed poskupljenja cijena.

-To nije istina, DF se bori da zaštiti izbornu volju. Da je DF ušao u Vladu već bi danas zamrzli cijene goriva i osnovnih životnih namirnica jer izvršna vlast ima ta ovlašćenja.

Građani moraju da znaju da je kampanja da Skupština mora da usvoji zakone neistinita, a uzrok toga su sukobi u Vladi. Ministri su rekli da su mogli uredbom da to urade ali da Abazović ne dolazi duže na sjednice Vlade i tako blokira njen rad- rekao je Medojević na konferenciji za novinare.

Dodao je da su skuplje cijene su rezultat sukoba u vladi a ne zato što DF neće da zakaže sjednicu parlamenta.

-Nažalost imamo ministre koji nemaju iskustva i koji ne znaju kako se ponaša u kriznim situacijama. Ovaj rat u Ukrajini nije rat dvije suverene države već rat Rusije protiv duboke države. Crna Gora se nalazi u opasnom okruženju kriza će dugo trajati, najmanje dok se Donald Tramp ne izabere za predsjednika SAD-a, tek tada će početi pregovori. Sve do tada male zemlje će biti žrtve sukoba velikih sila. Moramo preći na djelovanje u ratnim uslovima, ne postoje berze kako bi pratili kretanja. Vrijeme je da se napravi konsenzus za očuvanje mira u zemlji. Država mora preuzeti odgovornost za obezjeđivanje povoljnih cijena životnih namirnica. Vrijeme je za nacionalno jedinstvo, Vlada mora biti sastavljena od iskusnih političara i patriota- smatra Medojević.

On je upitao ko će doći da ljetuje u Crnu Goru, ako se blokira nebo za ruske kompanije i uvode sankcije toj zemlji.

-Ostaćemo bez 30-40 odsto ruskih turista. Kakva je to politika Abazovića koji iz Antalije poziva ruski narod da smijeni Putina. Dajte da se uozbiljimo niti je Crna Gora učestvovala u početku rata niti će Abazović učestvovati u primirju- naveo je Medojević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Caramdjordje
14.03.2022-21:16 21:16

Koje nacije idiote ti si sa negatorima svega crnogorskog,kakvu vladu nacionalnog jedinstva spominjes?