Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević će tražiti kontrolno saslušanje Bojanića

Medojević poručio je, da je on bio u Vladi Crne Gore odmah bi pokrenuo revizije svih ugovora bivšeg režima oko raspolaganja strateških nacionalnih resursa.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević poručio je, da je on bio u Vladi Crne Gore odmah bi pokrenuo revizije svih ugovora bivšeg režima oko raspolaganja strateških nacionalnih resursa. Navodi da je to sastavni dio programa PzP i DF i jedno od naših najvažnijih obećanja biračima.

“Ugovor o autuputu i kreditu sa Exim bankom, Ugovori oko istraživanja i eksploatacije gasa i nafte, koncesije za boksite, stečaj u KAP, modernizacija TE Pljevlja i još mnogo korupcionaških aranžmana bivšeg režima. Sada kao poslanik jedino mogu da pokrenem inicijativu za kontrolno saslušanje Ministra za kapitalne investicije Mladena Bojanića na Odboru za ekonomiju i budžet oko svih elemenata veoma štetnog ugovora o istraživanju i eksploataciji nafte”, navodi Medojević.

On tvrdi da su mu poznati mehanizmi izvlačenja profita iz sličnih aranžmana preko off shore kompanija i kako je bivši režim imao svoj korupcioanški udio u sličnim pljačkama.

“Porez na dobiti nije efikasan mehanizam jer je sporno ko kontroliše transferne cijene između povezanih kompanija, pa se može očekivati da se profit izvuče prije oporezivanja”, ukazuje lider PzP-a.

Zatim se osvrnuo na poznatu tehnike za izbjegavanje poreza koje je moguće primjetiti u poslovanju velikih kompanija.

““Dvostruki Irac” sa “Amsterdamskim sendvičem” poznata je tehnika za izbjegavanja poreza koju koriste određene velike korporacije, a uključuje upotrebu kombinacije irskih i holandskih filijala i off shore kompanija za preusmjeravanje dobiti u niske ili neporezne jurisdikcije. Tehnika je omogućila određenim korporacijama da dramatično smanje svoje ukupne stope poreza na dobit”, ističe on.

Prema njegovim riječima na kontrolno saslušanje treba pozvati i NVO MANS koji je iskazao interesovanje i došao do određenih saznanja i informacija o elementima ovog posla. Sva dokumentacija mora biti dostupna javnosti.

“PzP i DF su uvijek na strani zaštite vitalnih interesa države i naroda. Hapšenje lopova iz bivšeg režima, revizija pljačkaških kolonijalnih ugovora i povratak korupcionaških profita državi je naša mjera PATRIOTIZMA. A ne prazne priče i mahanje zastavama za honorar od 20 eura i bonove za gorivo”, zaključuje Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ivan
11.04.2021-13:38 13:38

Što ne rušiš Rukoljuba i apostole? Ti si Medo šarlatan kome niko više ne vjeruje. Buniš se samo kad treba neko od tvojih ili profinih da se zaposli. Piiihh

Ivan
11.04.2021-13:38 13:38

Što ne rušiš Rukoljuba i apostole? Ti si Medo šarlatan kome niko više ne vjeruje. Buniš se samo kad treba neko od tvojih ili profinih da se zaposli. Piiihh

Crnogorka
11.04.2021-13:41 13:41

Cetnici PzP i DF su uvijek na strani zaštite vitalnih interesa države Srbije i naroda. Hapšenje lopova iz Vucicevog režima, revizija pljačkaških kolonijalnih ugovora i povratak korupcionaških profita Srbija je naša zemlja .A ne prazne priče Vucica i mahanje cetnickim zastavama za honorar od 20 eura i bonove za gorivo”, zaključuje Vojvoda Medojević.! Medo mi tih problema u CG nemamo svugdje u okruzenju imate problema evo sad i u vasu MATICU Srbiju -smirite se vise!

Safet
11.04.2021-13:55 13:55

Medojevicu svaki dan nas zabrinjavas za tvoje psihicko zdravlje jer si zanevjerovat psihicki cetnicki bolesnik na KOMITE-Crnogorce-DPS-MILA Preporuka potrazi psihijatriju u Beograd i ne posecuj vise Crnu Goru jer ti klima ne odgovara!