Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Bez promjene ekonomske paradigme nema ekonomskog napretka

Kako dodaje, finansijsko restruktuiranje duga se može obaviti samo u kontekstu kompleksnog razvojnog plana

Bez promjene ekonomske paradigme, reindustrijalizacije zemlje i ozdravljenja javnih finansija i reforme javne uprave nema dobrih rešenja za popravljanje ekonomske situacije naših građana, saopštio je predsjednik PzP Nebojša Medojević.

Kako dodaje, finansijsko restruktuiranje duga se može obaviti samo u kontekstu kompleksnog razvojnog plana.

“Ideja o Crnoj Gori kao državi zelene energije i odgovorne države prema klimatskim promjenama i održivom razvoju može biti realan osnov za privlačenje stranih investicija, dobijanje povoljnih aranžmana za projektno finansiranje, grantova i kredita za refinansiranje dugova”, rekao je Medojević.

Prema njegovim riječima, misli da će otvaranje pitanja refinansiranja Kineskog kredita sa Evropskom Komisijom produbiti nepovjerenje kod Kineskih kreditora sa jedne strane, a da će javno priznanje finansijske slabosti prinuditi rejting Agencije da umanje (već umanjeni) kreditni rejting sa druge strane.

“Ukratko, traženje pomoći na ovaj način nije dobro”, zaključio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
13.04.2021-21:13 21:13

Medojevicu,vi ste po kratkom postupku…a narocito Dritko i Zdravko.sve srusili i..unistili..Vama je samo u glavi SPC..popovi srpstvo..nacionalizam..fasizam..i da sva crnogorska radna mjesta zamijenite strancima..cetnicima..fanaticima..buzdovanima i svastocinjama..

Bravo Medo…Dokle je DPS vladao..bili smo stabilna zemlja i ekonomski prospiritetna..svak nam je zavidio..a sad pusta zemlja!