Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Abazović srušio Krivokapića da bi preuzeo kontrolu nad švercom cigareta

Ona struktura koja prekine ovaj kriminalni lanac šverca biće, ističe Medojević, zapisana u istoriji kao reformska i demokratska

Saznanja jedne moćne zapadne obavještajne službe nedvosmisleno ukazuju da je Vlada Zdravka Krivokapića švercovala cigarete i da su on, Dritan Abazović i Milojko Spajić imali konkretne motive i koristi zbog čega su dopustili nastavak šverca, saopštio je lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

On je rekao da su na izričiti zahtjev stranih partnera, crnogorske službe prikupile informacije, saznanja, materijalne dokaze o direktnom učešću 42. Vlade i Krivokapića, Abazovića i Spajića u švercu cigareta.

”Strane službe su, uz pomoć ANB-a, došle do saznanja da je Dritan srušio 42. Vladu Krivokapića samo iz jednog razloga – preuzimanja kontrole nad švercom i eliminisanja Krivokapića iz tog posla”, istakao je Medojević.

Prema njegovim riječima, glavni specijalni tužilac Vladimir Novović ima kompletiran slučaj protiv Abazovića, Rada Miloševića i Borisa Milića iz URE “i njihovih partnera u švercu”.

”Istragu treba kompletirati i za učešće Krivokapića (i najmanje jednog člana njegove porodice) i Milojka Spajića u šemi šverca cigareta u cilju otkrivanja istine koliko miliona eur su uzeli “apostoli” i “eksperti” od krimalnih aktivnosti crnogorske mafije i kakva je uloga ključnih vođa crnogorske mafije u uvođenju Krivokapića, Abazovića i Spajića u nekadašnji monopolski posao DPS-a”, naglasio je Medojević.

Ona struktura koja prekine ovaj kriminalni lanac šverca biće, ističe Medojević, zapisana u istoriji kao reformska i demokratska.

”Nažalost, za sada, sve strukture u vlasti su lako prihvatale ponude mafije da se šverc nastavi. Svima je bilo jasno da mojim dolaskom na poziciji Koordinatora reformi službi i demokratske tranzicije, šverc cigareta bi stao za jedan dan. Zbog toga je mafija i korumpirani političari i napravili kampanju laži da zapadne države ne žele DF u Vladi”, poručio je Medojević.

On smatra da DF u Vladi nijesu željeli crogorska mafija i šverceri.

”Zato su izabrali svoje 42. i 43. Vladu koje su im garantovale da će sve ostati isto”, zaključio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Daniel
03.11.2022-12:50 12:50

Ovaj bar ima onu stvar da kaže stvari kako jesu! Bravo Medojeviću ali drži do sebe i pošaljite malog cirkuzanta đe mu je i mjesto! Na dno političke scene!