Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Abazović, Krivokapić i Spajić nastavili šverc cigareta

''Samo za jedan vikend je preko 50 šlepera izvedeno i prošvercovano. Da bi neko to uradio mora imati odobrenje premijera, koordinatora službe bezbjednosti, ministra finansija''

Lider Pokreta za promjene, Nebojša Medojević optužio je bivšeg i odlazećeg premijera Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića, kao i bivšeg ministra finansija Milojka Spajića da su omogućili nastavak šverca cigareta te da su od toga uzeli milionske zarade.

Kako je kazao Medojević, pošto je došlo do sukoba premijera i šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost kojeg je postavio Abazović, što govori u kakvom se unutrašnjem haosu nalaze institucije u Crnoj Gori, red je, kako je poručio, ”da se podsjetimio šta je šverc cigareta i ko ga radi”.

”Od 1993. godine šverc cigareta je ”državni posao”, njega organizuje i realizuje vlast a od njega korist imaju pojedinci na vrhu vlasti”, kazao je Medojević.

Kako navodi lider PzP-a, nakon pada DPS-a i pauze od tri mjeseca, odjednom na proljeće 2021. godine kreće intezivni šverc cigareta preko Luke Bar.

”Samo za jedan vikend je preko 50 šlepera izvedeno i prošvercovano. Da bi neko to uradio mora imati odobrenje premijera, koordinatora službe bezbjednosti, ministra finansija. Vidjeli ste kakva je bruka bila kada su Milošević i Abazović od dva kamiona izgubili jedan. Zamislite sada kakva je scena kada je u pitanju 50 šlepera”, kazao je Medojević.

Kako kaže tada je bilo jasno da je tadašnji premijer Zdravko Krivokapić sklopio sporazum sa švercerima.

”Osim njega sporazum je sklopio i Dritan Abazović i Milojko Spajić. Žao mi je što moram Spajića opet da pominjem ispada imam neku fiksaciju prema njemu ali meni su na meti lopovi i šverceri”, kazao je Medojević.

Medojević ističe da logističku podršku šverca daje Agencija za nacionalnu bezbjednost, te da Demokratski front nije spriječen da uđe u Vladu zbog nedostatka međunarodne podrške, već da ne bi spriječili nastavak šverca cigareta.

”Demohrišćanska partija, GP URA i Evropa sad – to su tri političke partije koje su učešćem u 42. Vladi omogućile nastavak šverca. Ostali logistički punktovi su ostali isti”, kazao je Medojević.

Medojević je poručio da će šverc cigareta prestati kada Crna Gora dobije premijera koji ne uzima pare od švercera.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
14.10.2022-19:45 19:45

…bravo Medeni ,sad znamo odakle im pare …oni su inače ušli u politiku zbog Crkve Srbije u Crnoj Gori i zbog cigara i “spuskog “bijelog brasna…baš su pohitali da seNAPUNE za 520 dana + dil sa dritangom…bravo MEDO /vidi se ima nesto što je ostalo iz LSCG -časno …/
Mani se Medo četnika , Ti reče jednom i da si Crnogorac !